Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Material om Fyrmanna framtaget

13 AUG 2015 18:43
Kan man ha bara två spelare på plan i fyrmannavolleyboll, och får man spela med studs på level 7? Nu finns material framtaget för spelformen Fyrmanna, som är en fortsättning på Kidsvolley.
  • Skapad: 13 AUG 2015 18:43

Fyrmannavolleyboll är precis som Kidsvolley indelad i nivåer. Kidsvolley innehåller level 1-3, och Fyrmanna level 4-7.

- Vi har inte någon åldersuppdelning, utan väljer istället att dela in fyrmannnavolleyboll i olika nivåer, levlar. Det gör vi för att det ska bli roligare och bättre att spela med dem som är på samma nivå samt att det nu erbjuds progression. Övergången till volleyboll blir också ännu lättare, säger Paul Engström på Svensk volleyboll.

Arbetsgrupp jobbade fram underlaget

En arbetsgrupp med Niklas Löwendahl (KFUM Malmö), Arvid Haag (Habo Wolley), Göran Henrysson (Åstorps VBK) och Jens Ottosson (Habo Wolley) har tagit fram underlaget till materialet.

- Det känns väldigt bra att vi har intresserade som med ett mycket gott arbete har hjälpt oss att komma framåt i processen, särskilt med tanke på att Svensk volleyboll växer och alltfler är intresserade av att spela, säger Paul.

”Världens bästa lagidrott för barn”

Sammankallande i gruppen har Jens Ottosson från Habo Wolley varit.

- Vi blir en sport som är ännu mer öppen för att ta emot nybörjare längre upp i åldrarna. Alla spelare oavsett förkunskaper kan hitta en level där det direkt blir roligt och lagom utmanande. Målsättningen är att det ska bli fler jämna matcher och att sporten ska kunna locka nya spelare och få dem som redan spelar volleyboll att uppskatta den än mer. Vi har nu ett genomarbetat koncept från tidig ålder hela vägen till sexmannavolleyboll – världens bästa lagidrott för barn!

Vad tycker barnen om att spela Fyrmanna?

- Min erfarenhet är att barn som kommer från kidsvolley tycker att det är fantastiskt roligt när de får spela Fyrmanna level 4 eftersom de får smasha ofta. I takt med att barnen blir bättre så tycker barnen att det är roligt med nya utmaningar där de får testa sina gränser och då är det bra med flera olika levels, säger Jens.

Regler gäller från och med 30 juli då de togs av förbundsstyrelsen.

Regler Fyrmanna finns här

Mikasa Challenge i maj 2016

Den största turneringen för fyrmannavolleyboll spelas i Örebro första helgen i maj 2016. Det blir tredje gången turneringen avgörs i Örebro. Skriv upp datumen 7-8 maj redan nu!

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info