Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mikaela Wingqvist

Matcher med glöd i Falköping

07 MAJ 2011 12:59
Falköping sjuder av liv med 191 ungdomslag från hela Sverige på plats på Volley 2000 Mästerskapen. Vid sidan av en av de 32 banorna är koncentrationsnivån hög bland de barn som dömer och är siffervändare.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:17

- Det är jättekul att vara här, det är inte så ofta vi är på sådana här stora turneringar, säger Celina Hesselman som är 11 år.

Hennes lag Eneryda har redan vunnit en första match och är mycket nöjda med det. Nu måste de istället koncentrera sig på att följa en match i U13 mellan Falkenberg och Lund.

- Det är bra att sitta här och vända siffror, man lär sig mycket om regler och hur man dömer, säger Celina.Redo för serve foto Olsin sportfoto

Hon har bara spelet volleyboll i några månader, och tycker att det är väldigt kul. Hennes lagkamrater Tuva Karlsson, Sofia Larsson och Ebba Karlsson från Eneryda sprudlar och visar sin stora maskot. En mjuk elefant med en röd Enerydatröja på sig. 

- Vår maskot hjälper oss, hon heter Hanna, som vår tränare.

Matchen mellan Falkenberg och Lund då? Den utvecklas till en rafflande tresetare. Lunds tjejer har bitvis övertaget, och stötar varandra efter varje boll då de ropar ”Åh, confetti”. Men, Falkenberg knappar in och vinner till slut matchen med siffrorna 16-14 i tredje och avgörande set.

Samtliga bilder Olsin sportfoto. 

Följ spelet och se matchresultat här

Fler bilder från evenemanget finns här

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info