Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jakob Birgersson

Många lag till U17-kval i helgen

16 JAN 2015 08:15
Nu startar kvaltävlingarna till vårens olika ungdoms-SM. Först ut är U17, där kvalen inleds i helgen på fyra platser i landet. Det blir kval även i norra Sverige för pojkar. Vännäs är ett av pojklagen som ska kvala till U17-SM.
  • Skapad: 16 JAN 2015 08:15

-Killarna i laget är peppade, det kommer bli intressant och ett naturligt tillfälle för oss att vara med och spela. Vi tränar i mixade grupper med både killar och tjejer, men det här blir en möjlighet för bara killarna att spela ihop sig, säger Krister Andersson, tränare i Vännäs.

50 lag deltar 

I år är det totalt 50 lag som är med och kvalar till U17-SM. I helgen avgörs kval i Degerfors, Södertälje, Falkenberg och Ängelholm. Om två veckor är det kval i Norsjö, dit Vännäs åker för att spela. Laget är en frukt av den kidsvolleysatsning som klubben inledde för flera år sedan. 

-Man kan säga att det här är den andra årgången med spelare vi har till följd av att vi började med kidsvolley, säger Krister. 

U17 är öppen för pojkar och flickor födda 1999 och senare. Regerande mästare är Engelholm, tjejer och Falkenberg, killar. Följ resultaten löpande

Anmälningsdatum och fler nyheter kring USM

Den 19 januari är sista dag för lag att anmäla sig till Junior-SM.  

På U19-SM genomförs en pilotturnering på försök, där en öppen klass arrangeras. Kvalen i U19 sker vecka 12, förutom i norr där kvalet äger rum redan om två veckor.

Diskutera gärna kvalformen! 

Är det sista gången poolfinaler i U17 genomförs? Det finns ett förslag att ta bort kvalen. Tanken från förslagsställaren är att alla ska få vara med på SM och att det, genom att ta bort kvalen inte blir en selektering så tidigt på säsongen. SM-statusen ska däremot vara kvar, enligt förslagsställaren. En tänkbar konsekvens blir då att det blir färre tävlingstillfällen. Förslaget i sin helhet finns här 

Om du har synpunkter kring frågan om kvalens vara eller icke-vara behöver du formulera dina tankar och skicka dem till This is a mailto link senast den 27 januari. 

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info