Hoppa till sidans innehåll

Lyckat Lilla EM

02 JUN 2015 11:02
Inför EM-kvalmatchen i Halmstad Arena i söndags avgjordes Lilla EM. Det blev en rolig och stämningsfylld turnering för de 24 ungdomslagen som var med för att spela de nya spelformerna.
  • Skapad: 02 JUN 2015 11:02

-Det var riktigt bra stämning, både spelare och ledare hade mycket trevligt tillsammans. Det var en perfekt uppladdning inför EM-kvalmatchen, säger Jens Ottosson i Habo Wolley, som tillsammans med Hylte/Halmstad VBK och Svensk volleyboll arrangerade turneringen.

Premiärtävling med bra spel

Det var första gången som en turnering anordnades av Svensk volleyboll i Fyrmanna level 6 och level 7. De stora förändringarna mot traditionell fyrmanna är i korthet att man på level 6 får poäng för block. All serve sker bakom baslinjen. På level 7 är det dessutom spel utan studs.

- Vi fick se prov på riktigt bra spel under dagen och många jämna matcher som slutade med några få poängs övervikt. Cupen även var öppet för överåriga (00:or) vilket innebar att nivån på de bästa lagen i level 7 höjdes ytterligare något.

"Nivåindelning att föredra"

Inför framtida tävlingar tror Jens att det är bra med nivåindelning av klasserna. I helgen var det spel på tid och tjejer och killar mötte varandra, vilket blev bra. Den svåraste spelformen, Fyrmanna level 7, kan vara ett komplement för de som är på väg att gå över till sexmannavolleyboll. Här får man öva på alla de moment som man behöver klara av i sexmanna, med servemottagning, pass och anfall mm.

Vad tyckte spelarna om turneringen?

- Många av spelarna var lite ringrostiga då denna cup ligger lite utanför säsong, men de kom snabbt in i det och hade riktigt roligt. Särskilt roligt var det när det blev jämna matcher i slutspelet. Många tyckte att det var roligt att möta tjejer/killar medan andra tyckte att det var jobbigt att möta killar, avslutar Jens Ottosson.

Resultat från turneringen

Lilla EM

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info