Hoppa till sidans innehåll

Landslagsstjärnor leder unga talanger

16 JUN 2015 13:58
På talanglägret som pågår i Falköping den här veckan är över 200 spelare på plats för att utvecklas i volleyboll och beachvolley. Inte mindre än fem av ledarna är landslagsspelare, som nyligen spelade EM-kval i Halmstad Arena.
  • Skapad: 16 JUN 2015 13:58

- Det är jätteroligt och bra för både spelarna och oss instruktörer att flera av landslagsspelarna är på plats och vill bjuda tillbaka till Svensk volleyboll. De har själva varit elever här på Riksidrottsgymnasiet. Nu blir de igenkända från EM-kvalet i Halmstad nyligen. Många av spelarna som är här nu har därmed sina landslagsstjärnor som ledare, säger Göran Persson som är ansvarig för lägret och till vardags är instruktör på Riksidrottsgymnasiet.

Under veckan är 178 spelare på talanglägret och 29 på ett utvecklingsläger. På det sistnämnda finns de blivande eleverna som ska börja på Riksidrottsgymnasiet, RIG, i Falköping i höst. Totalt 20 ledare är på plats, och tränar de yngre talangerna, som är födda 1997-2002. De går därmed på högstadiet och gymnasiet.

- Syftet med lägret är att spelarna ska bli inspirerade av vår idrott och fortsätta spela volleyboll och få mer kunskap. Dessutom är det viktigt att lära känna spelare från andra delar av landet, för att få en ännu bättre gemenskap när de är ute på tävlingar och möts i olika sammanhang, säger Göran.

Tränare från Japan

Alla ledare har en gedigen meritlista som spelare; elitseriespelare, landslagsspelare och tränare. Dessutom är Perra Dahlqvist med, han är till vardags i Japan tillsammans med Anders Kristiansson där duon tränar topplaget Toyoda, som spelar i japanska ligan. När nu Perra är hemma i sommarsverige passar han på att tillsammans med 19 andra vara ledare på talanglägret.

Återkommande deltagare

De landslagsspelare som är ledare under veckan är: Dardan Lushtaku, Staffan Blomgren, Andreas Eriksson, Erik Sundberg, Wilhelm Nilsson, David Pettersson och Arno Slipac.

- Det är häftigt att se så många av spelarna återkomma på talanglägret. Även ledare återkommer, vilket är ett bra kvitto på att många uppskattar lägret och att det hjälper dem i sin utveckling, avslutar Göran.

Bilderna nedan från lägret, den översta är födelsedagshatt till instruktör Robert Söderberg från tjejerna. Övriga bilder är från träningarna.

IMG_5490

IMG_5506

IMG_5484

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info