Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Landskamp mot Danmark inviger Mikasa Challenge

24 MAR 2016 13:43
I dag är sista anmälningsdag till Mikasa Challenge. Då har volleyboll.se glädjen att berätta att det återigen arrangeras landskamp i samband med den väldiga turneringens invigning.
  • Skapad: 24 MAR 2016 13:43

Mikasa Challenge samlar tusentals ungdomsspelare och ledare från hela Sverige för en två dagar lång volleybollfest. I dag blev det klart att damlandslaget smashar igång turneringen med en landskamp mot Danmark.

- Det känns jättekul. Det är ett enormt bra tillfälle för våra unga att se landslagsstjärnorna. Samtidigt blir spelarna uppskattade och får vara idoler. Det är positivt för Svensk Volleyboll, säger landslagschefen Hannes Brinkborg och fortsätter:
- Sedan är det lite extra kul eftersom det är första tävlingsmatcherna med nye för förbundskaptenen Ismo Peltoarvo.

Även från arrangörshåll gläds man över nyheten:
- Det är en enormt rolig grej för alla inblandade - framför allt barnen och ungdomarna. Det är jätteviktigt att de får se landslagen spela, oavsett om det är damerna eller herrarna. Även för spelarnas del är det kul att synas. Det är inte ofta de lyfts fram och får skriva autografer. Det blir en häftig kväll, säger Madeleine Eriksson, tävlingsledare för Mikasa Challenge.

Väntas bli fullsatt

Det är inte första gången en landskamp anordnas i samband med invigningen av Sveriges största volleybollturnering för ungdomar. Konceptet har framgångsrikt använts flera gånger tidigare.
- Det skapar intresse för turneringen och drar publik utifrån. Förra året var de riktigt häftigt; en full hall med 2300 åskådare och bra tryck på läktarna. Vi vill kunna ha en landskamp i samband med turnering varje år, fortsätter Madeleine Eriksson.

Landskampen fungerar som en avslutning på det första av sammanlagt två träningsläger inför EM-kvalets första omgång, som spelas i Estland 20-22 maj.
- Matchen ligger helt rätt i tiden. Dessutom möter vi just Danmark i kvalet, så landskampen i Örebro blir en viktig och spännande värdemätare, säger Hannes Brinkborg.

Anmälan till Mikasa Challenge stänger i dag, torsdagen den 24 mars.
Här hittar du anmälan till turneringen!

LÄS MER
Haak mot Europaäventyr - byter Engelholm mot Frankrike
Elitseriesvepet: Habo skrällde mot Falkenberg

Här är alla nominerade till Årets utmärkelser

Här är bruttotruppen inför EM-kvalet

Ny utmärkelse i Elitserien - Årets lag ska koras

De var grundseriens poängmaskiner

Skribent: Herman Sewelén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info