Hoppa till sidans innehåll

Läkaren med koll på barnen

08 MAJ 2011 09:59
Under volley 2000 mästerskapen i Falköping finns Lisa Månsson Rydén på plats, ständigt beredd att åka ut och ta hand om skadade barn. När över 800 barn samlas för att spela runt 600 matcher på blott två dagar kan det bli både blåmärken, sprickor och brutna ben.
  • Skapad: 08 MAJ 2011 09:59

- Det bästa är när jag är sysslolös, men det brukar alltid finnas en och annan som behöver undersökas, säger Lisa.

Under lördagen var det en flicka som kände av en gammal skada i armen som blev värre när hon spelade och slog baggerslag. Lisa undersökte hennes underarm och konstaterade att det kunde vara en fraktur

- Jag tog kontakt med läkare här Falköping, som faxade remiss till sjukhuset i Skövde för att det skulle bli en snabb röntgen, säger hon.

Lisa har varit aktiv inom volleybollen i över trettio år. Hon har tränat volleyboll både i Sverige och i London, varit föreningsledare, suttit i Svenska Volleybollförbundets styrelse i många år och jobbat för att organisera volleybollföreningar. Idag är hon aktiv i en förening i Ljusdal, där hon vill jobba för att det ska bli ett aktivt volleybollag.

Säkerheten viktig

Under alla år på volley 2000 mästerskapet har Lisa har varit läkare och även skött andra administrativa sysslor. Det har varit ett antal benbrott genom åren och ett år blev en flicka med hjärtfel dålig, ett annat år fick ett barn en astmareaktion som Lisa lyckades häva.

- Vi tycker att det är viktigt med säkerheten på plats, mindre omplåstringar gör lagen själva med sjukvårdslådor som finns i varje hall. Men, med så många spelare på plats kan så mycket inträffa, och då gäller det att vara beredd.

Varför är du här år efter år?
- Det är så vansinnigt roligt med volleybollen och med barnen och gänget som jobbat i alla år med mästerskapet. Vi är en kärntrupp som har så kul tillsammans, avslutar Lisa Månsson Rydén . 

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info