Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Lagen på Ungdomens-GP

03 JAN 2012 19:31
Presentation och tankar från lagen som gör upp vid Ungdomens-GP. Det är föreningarna själva som bidragit med text och bild.
  • Skapad: 03 JAN 2012 19:31

Tjejer

 

Kungälv VBK

Kungälv

Vår målsättning är en finalplats. Med tanke på att landslagsspelarna inte är med så tror jag att Sollentuna har en god chans att ta hem årets upplaga.

Vårt lag består av spelare från fyra olika lag samt två som inte spelar matcher alls. Men stommen har spelat ihop i ungdomssammanhang i många år så dom känner varandra väl ändå. Vi har haft två träningar tillsammans under jul. Men många är bra tränade så vi ser detta som ett roligt inslag och chans att få mycket bra matchning. Vi bygger mycket av vårt spel på våra två RIG-spelare Sofie Sjöberg (18) och Josefine Tivefälth (4) som får ta positioner som de numer inte är vana vid. Men våra egna A-lagsspelare  Ida Vehmanen, Emma Gustafsson och Louise Lundquist gör det till ett starkt lag. Det viktigaste är att hitta spelglädjen och självförtroendet så kan vi gå långt.

Det är extra kul i år för det är först året som vi har haft möjlighet att delta. Vi har alltid haft få spelare i våra lag som kvalat in och tyvärr ett par bortresta under GP. Men nu ser vi fram emot gemenskap och att få se och spela mycket bra volleyboll. Träffa spelare och tränare från andra lag är också väldigt roligt.

Sollentuna VK

Sollentuna

Övre fr v: Petra Strömwall, Carolina Ljung, Sophie Ågren, Emelie Nordlander, Sandra Hallström. Mellan fr v: Silvia Frigieri, Lydia Karlsson, Isabelle Falck, Amanda Linderoth. Nedre fr v: Hanna Lönnqvist, Annie Löfqvist, Klara Kindlund, Diana Lundvall. Saknas på bilden: Elin Hellström, Anita Nolsjö

Saknad profil: Gabriella Lundvall som representerar Sverige vid JEM-Kvalet

Målsättningen för Sollentunas UGP tjejer är att vinna guld. I frånvaro av tvillingarna från Svedala är årets UGP på tjejsidan en kanske mer intressant turnering än föregående år då den visar var klubbarna egentligen står styrkemässigt utan dessa två.  Chans till vinst har lagen någorlunda efter turneringsrankingen. Svedalas vinstchanser ska devalveras ordentligt och det blir intressant att se hur övriga spelare i detta vinstrika lag kan axla bördan. Vallentuna kan säkert förväntas förbättra sin 5:e placering från U19 SM senast och Sollentuna har inget emot att spela final mot grannklubben.

Hanna Lönnqvists ledaregenskaper är någon som gör henne till en naturlig lagkapten och därmed en profil i laget. Men i Sollentuna är det kamp om att ta en plats i SM-lagen och så även UGP-laget och det finns fler duktiga spelare än det finns plats för i en 12-manna trupp. Den stora profilen är därför att Sollentuna är mer ett lag än att man står och faller med enstaka spelare.

Det intressanta med GP-helgen är att det spelas 3 klasser, U16, U20 och elit, samtidigt under samma tak i Duveholmshallen. Ungdomsklasserna är minst halva upplevelsen med Distriktsslagets lagsammansättning från olika klubbar i en ålder där spelarna befinner sig i steget mellan Volley2000 och 6-manna. UGP är intressant också då det är sista turneringen där klubbarna får tävla med egna resurser och inte med spelar som bytt klubbar som i JSM. UGP har därför en unik position som värdemätare av svensk klubbvolleyboll.

Svedala VBK

Svedala

Överst från vänster: Mikaela Carlstedt, Malin Åkerberg, Viktoria Nordström, Susanna Nirvald, Elisabeth Jeppsson, Jennifer Paulsson. Nederst från vänster: Amanda Olsson, Ellen Nilsson, Thea Thulin, Emma Larsson. Saknas: Diana Morales.

Värnamo VBS

Värnamo

Vi i Värnamo Volley är glada över att fått chansen att delta i årets UGP. Efter 8:e platsen i vårens F19 slutspel så har väl ändå tanken funnits att avhopp kunde komma, inte minst med tanke på kommande landslagsspel för juniorerna. Så blev till slut fallet och vi tackade med glädje ja tack direkt!

Våran målsättning är att som vanligt bjuda på ett offensivt och fartfyllt spel så får vi se hur långt det räcker. Självklart spelar vi för att vinna varje match! Vi är ett ungt lag med de flesta födda-95 som dock har skaffat sig stor rutin genom mycket tävlande. För tillfället tränar vi mest för att ha kul, efter nyår skärps fokus mot vårens F19 slutspel. I avsaknad av elitseriemeriterade Mathilda Gustavson och Vanessa Paukovic så sätter vi LAGET före JAGET…. Bra spelare har vi på alla positioner!

Årets UGP blir lite svårtippat men de lag med minst antal landslagsspelare bör kunna hävda sig väl. Kungälv och Vallentuna blir nog två av medaljkandidaterna.

Grand Prix helgen är ju som ofta påpekats ”årets event” inom svensk volleyboll, vi ses där!

 

Killar

Falkenberg VBK

Vår målsättning är att ta oss till final, väl där kan allt hända även om Habo får ha favorittrycket på sina axlar.

I vårt lag är det Daniel Westman och Alfred Dalevik som tar ett stort ansvar på planen, de måste ha en bra turnering om vi ska uppfylla våra mål.

Det som är så speciellt med GP är att det är den största volleybollhelgen för hela volleyboll-Sverige, dvs för både seniorer och ungdomar. Ungdomarna får chansen att se sina idoler på nära håll samtidigt som de ha en egen turneringen att deltaga i. Dessutom så brukar det vara bra med lokal publik vilket är ett stort plus i sammanhanget. Vi hoppas på en bra volleybollturnering, spelmässigt och resultatmässigt, samtidigt som vi hoppas att ungdomarna ska få chans att träffa lite ny och gamla vänner i motståndarlagen.

Södertelge VBK

Södertelge

Övre raden Lasse Broström (tränare), Pontus Sandberg, Benjamin Engström, Joachim Sahlin, Anders Eriksson (Ass. tränare)

Främre raden Emanuil Karadszov, Dany Ibrahim, Mattias Eriksson (scoutman), Ivar Westerberg, Albert Johansson

Då laget helt saknar 93or är årets UGP tävling ett utmärkt tillfälle att spela ihop laget ordentligt inför U19-SM som är denna säsongs stora mål. Vi siktar och tror att vi denna helg kan nå pallplats, men att mycket måste stämma för att nå dit. Då endast de sex bästa lagen deltar i UGP kommer varje match bli tuff och skillnaden mellan en 1:a och 3:e plats i gruppen tror vi inte blir så stor.

Falkenberg kommer säkert spela final men det kan gå lika gärna bli Vingåker, Habo eller Sollentuna. Svårt att tippa i år då laguppställningarna ser lite annorlunda ut pga UEM  som spelas samtidigt.

Vi deltar med en liten trupp där alla spelare måste vara på topp om resultaten ska komma. Dany Ibrahim och Benjamin Engstöm kommer märkas tydligt på plan och deras positiva energi kommer vara skillnaden mellan vinst och förlust.

GP helgen är speciell då sveriges bästa lag och spelare oavsett ålder samlas på ett och samma ställe. Det är riktigt kul för ungdomarna att se de äldre och vice versa.

 

De lag som saknas har inte haft möjlighet eller tid att medverka med sina tankar inför Ungdomens-GP.

Skribent: Paul Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info