Hoppa till sidans innehåll

Kval till U17-SM nu i helgen

23 JAN 2010 10:23
Vårsäsongen innehåller många högtidsstunder för volleybollspelande ungdomar och deras föreningar. Först ut är U17-SM som genomför kvalen 23-24 januari.
  • Skapad: 23 JAN 2010 10:23

Poolfinalerna, som är kvalen heter, genomförs på sex olika platser runt om i landet. Det är fyra kval för flickor och två för pojkar. I år är det 94:or och yngre som gör upp.

Flickor
Södra spelas i Ängelholm
Västra spelas i Arvika
Östra spelas i Hammarby Sjöstad
Norra spelas i Norsjö (7/2)

Pojkar
Södra spelas i Svedala
Norra spelas i Södertälje

U17-SM som tävlingarna är kvalificerande för avgörs i Göteborg 10-11 april. Allt om hur tävlingarna organiseras finns här på volleyboll.se

Hur kommer det att gå?

Bilden från DistriktsSlaget 2010. Olsin sportfoto.

Bilden från DistriktsSlaget visar Ronnie och Jonas i coachningsrollen med Skånes tjejer. Foto: Olsin sportfoto.

Södra Flick, lördag
Där är det 15 lag som fightas om sex stycken platser. Favoriter är Svedala som har ett mycket starkt lag som de regerande mästare de är. Utmanarna kommer från andra starka klubbar som Värnamo, Engelholm, Hässleholm. Det ska även bli roligt att se vad Gislaved kan åstadkomma, föreningen har tidigare dominerat flickvolleyboll men har inte tagit sig till SM de senaste två åren. Arrangerar gör Engelholms VS

Västra Flick, lördag och söndag
Här är det sex lag som spelar om fyra platser. Många av tipsen går till Falköping och Örebro men det blir intressant att se vad hemmafavoriterna kan göra liksom sina Värmländska konkurrenter från Degerfors, VK Orion. KFUM Arvika Volleyboll arrangerar och de har även gjort en smakfull hemsida speciellt för Poolfinalen

Östra Flick, lördag och söndag
Genomförs i den fantastiska volleybollarenan Sjöstadshallen i Hammarby Sjöstad. Här är det sju lag som ska kämpa om fyra platser. Södertelge är tippade att vinna kvalet, inte minst därför att de blev silvermedaljörer förra säsongen och har alla tongivande spelare kvar. Som alltid när det spelas flickvolleyboll i Stockholmsområdet finns Sollentuna och Vallentuna med i resonemanget. Så kommer det att bli även här. Spårvägen VBK arrangerar tävlingen för tredje året i rad vilket borgar för ett bra arrangemang.

Norra Flick
genomförs 7 februari i Norsjö och kommenteras i samband med U21-SM.

DistriktsSlaget 2010. Olsin sportfoto.
Bilden visar Södertelges Dany I "in action" under DistriktsSlaget 2010. Foto: Olsin sportfoto.

Södra Pojk, lördag
Ett rysarkval genomförs i Svedala. Fem lag deltar och det finns några riktigt bra lag. Att Svedala har duktiga flicklag vet alla i volleyboll-Sverige men de har även pojkar igång. Dock blir hemmaspelarna bortalag i turneringen eftersom föreningen samarbetar med Lund. Lund är favoriter tillsammans med i första hand de rivaliserande Hallandsklubbarna Hylte och Falkenberg. Svedala VBK arrangerar kvalet.

Norra Pojk, söndag
Södertelge VBK den numer mycket framgångsrika ungdomsklubben arrangerar sedan många år det norra kvalet för grabbar. Snackisen här gäller om hemmafavoriterna ska kunna rubba på Vingåker som blev både SM vinnare i U17 och Volley 2000 Mästerskapssegrare under 2009. Ryktet säger att både Sollentuna och Habo kommer med starka lag och dessa två klubbar kommer givetvis att göra allt för att omkullkasta tipsen och seedningen i tävlingen. 

Spelprogrammen finns utlagda och resultaten kommer att läggas ut löpande. 

Platserna för flicklagen fördelas på antalet spelare som finns registrerande inom kvalregionerna medan pojklag kommer in på SM beroende på att platserna på SM överstiger antalet kvallag.

Skribent: Paul Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info