Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Kval till U17-SM

21 JAN 2012 08:00
Under helgen 21-22 januari avgörs vilka lag som tar sig till U17-SM senare i vår. Det spelas kval på sex olika platser runt om i landet.
  • Skapad: 21 JAN 2012 08:00

Kvalen som går under beteckningen Poolfinaler spelas för flickorna i Norsjö (lördag) för den Norra, i Hammarby Sjöstad (lördag) för den Östra, i Degerfors (lördag och söndag) för den Västra och i Engelholm (söndag) för den Södra. Pojklagen delas i två kval där Södra genomförs i Falkenberg (söndag) och Norra i Södertälje (lördag).

Att tippa utgången i kvalen är mycket vanskligt eftersom det är fösta gången som lagen ställs mot varandra i tävlingar med riksintresse i denna åldersklass. Senast som ålderklassen, 96:or och yngre, möttes var vid Volley 2000 Mästerskapet 2010. Då placerade sig föreningarna så här; Sollentuna, Veddige, Södertelge (flickor) resp. Vingåker, Sollentuna, Svedala (pojkar). Frågan är då om dessa föreningar har lyckats hålla i utvecklingen av spelarna eller om det är helt andra klubbar som kommer att placera sig i topp? Förutom de nämnda lär hemmaklubbarna visa sig högt upp vid "sina" tävlingar både för tjejer som för killar. I pojkklassen räknas Hylte upp när favoriterna nämns liksom att Vindrarp lär utmana på allavar. I tjejklassen lär förutom de redan nämnda även KFUM Örebro i den västra samt Engelholm och Gislaved i den södra vara med när det drar ihop sig till avgörandet. Spännande är Gislaved som varit otroligt framgångsrika men haft det tungt (resultatmässigt) under några år men som nu är på väg tillbaka till toppen i ungdomssammanhang.

Resultaten från tävlingarna kommer att läggas upp löpande under tävlingarnas gång.

Bilden från DistriktsSlaget 2012

Skribent: Paul Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info