Hoppa till sidans innehåll

Kval till U17-SM

20 JAN 2011 08:16
Under helgen 22-23 januari avgörs vilka lag som tar sig till U17-SM senare i vår. Det spelas kval på fem olika platser runt om i landet.
  • Skapad: 20 JAN 2011 08:16

Kvalen som går under beteckningen Poolfinaler spelas för flickorna i Norsjö för den Norra Poolen (6/2), i Hammarby Sjöstad för den Östra, i Degerfors för den Västra och i Engelholm för den Södra. Pojkarna spelar i två Pooler där den Södra genomförs i Lund och den Norra i Södertälje.

Att tippa utgången i kvalen är mycket vanskligt eftersom det är fösta gången som lagen ställs mot varandra i tävlingar med riksintresse i denna åldersklass. Senast som ålderklassen, 95:or och yngre, möttes var vid Volley 2000 Mästerskapet 2009. Då placerade sig medaljerna för tjejerna så här; Södertelge guld, Vallentuna silver och Halmstad brons medan det för grabbarna blev guld till Vingåker, silver till Falkenberg och brons till Svedala. Frågan är då om dessa föreningar har lyckats hålla i utvecklingen av spelarna eller om det är helt andra klubbar som kommer att placera sig i topp. Förutom de nämnda favoriterna lär Falköping komma med ett starkt lag i pojkklassen. Man kan även räkna med att de båda arrangörsföreningarna, Lund och Södertelge vill visa vad de kan. I tjejklassen lär kvartetten Sollentuna, Norsjö, Värnamo och Hylte komma med vältränade och spelskickliga lag. Därutöver finns många tjejlag som vill utmana och vara med och fightas om medaljerna.

Resultaten från tävlingarna kommer att läggas upp löpande under tävlingarnas gång.

Bilden från DistriktsSlaget 2011. Foto: Jakom Birgersson

Skribent: Paul Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info