Hoppa till sidans innehåll

Kidsvolley – snabbt roligt och fyllt av glädje

22 MAJ 2012 13:33
Söndagmorgon den 24 april vaknade ett 80-tal barn i västra Sverige och kände en stor förväntan inför dagens Kidsvolleyturnering i Onsala. För många barn var det deras första turnering överhuvudtaget och för tre tjejer i VK Westan (Alva, Filippa och Sophia) var det extra spännande då SVT:s Lilla Sportspegeln skulle följa dem under turneringen. Här är en rapport från turneringen.
  • Skapad: 22 MAJ 2012 13:33

Barnen är mellan sex och nio år gamla och de spelar efter sin förmåga de olika nivåerna inom kidsvolley. Under denna turnering spelades Level 1, Level 2 och några matcher Level 3. När barnen sätter på sig matchdräkten ökar fokuseringen och barnen växer – matchen startar!

Alla är vinnare i kidsvolley

Det viktigaste är att ha roligt under turneringen och det är ett högt tempo, det spelades ett 70-tal matcher under turneringens tre timmar. Barnen får under träningarna lära sig att ”bollen bränns”, vilket gör att speltempot ökar. Under matcherna räknas poängen och i slutet utses en vinnare. Skulle det bli oavgjort resultat så avgörs matcherna med sten/sax/påse. Ingen en slutlig vinnare utses, utan alla är vinnare i kidsvolley.

Level 3 är det sista steget innan Volley2000. Under en av Level 3 matcherna samlades alla övriga barn för att se och heja på. Det är än så länge inte så vanligt med Level 3 matcher, men allt eftersom barnen blir duktigare och äldre så kommer andelen Level 3 matcher att öka.

Ta kontakt om du vill vara med

SVTs Lilla Sportspegelen var på plats och gjorde ett reportage om kidsvolley. Det gjordes även av SR P4 Göteborg och tidningen Norra Halland. Sporten kidsvolley är fortfarande relativt ny i Sverige, vilket gör den extra intresserat för media. Att sedan turneringen kanske är en av de största kidsvolleyturneringarna i Sverige, med 80 barn från 5 olika föreningar (VK Westan, Habo, Falkenberg, Majorna, KFUM Göteborg) är kanske en annan förklaring.

Glädjen och energin hos de 80 barnen var hög. Tänk vad det skall bli av denna generation kidsvolley spelare när de växlar över till volleyboll eller beachvolley!

Ta gärna kontakt med oss när ni någon gång kör en turnering eller om ni vill vara med nästa gång!

Skrivet av: Markus Anding, VK Westan
This is a mailto link

 

Bilderna nedan är från VK Westan.

Spelbild4_level1

Spelbild1_level2

 

Prisutdelning_för_alla

 

SRP4_intervjuar

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info