Hoppa till sidans innehåll

Kidsvolleyrekord i Skåne

24 OKT 2012 14:24
Antalet lag som spelar kidsvolley i Skåne ökar. För att få ännu fler att vara med på kidsvolleyturneringar har Skåne delat in distriktet i två delar – söder och norr. Skälet är att fler barn ska kunna följa med på turneringar när de inte behöver åka så långt.
  • Skapad: 24 OKT 2012 14:24

I Skåne tar kidsvolleyn ytterligare steg för att nå ännu fler aktiva.

- Vi har insett att många barn inte följer med på sammandrag när de måste åka långt. Därför har vi delat in distriktet i norr och söder, säger Thomas Johansson, Engelholms volley.

När den södra delen spelade sin första omgång var det nio lag som deltog, och i den norra 22 lag. Totalt 31 lag, vilket är en fördubbling jämfört med första omgången i fjol.

- Det här är ett vinnande koncept, samtidigt som vi har klubbar som är duktiga att rekrytera kidsvolleyspelare i skolorna, säger Thomas.

Han menar att det är enkelt att få barnen att nappa på kidsvolley eftersom det är så roligt att spela och alla blir vinnare. Han tycker att vi måste förstå hur duktiga vi är på kidsvolleyn i Sverige.

- Du kommer snabbt till spel i kidsvolley, där alla kan delta och ha roligt. Ingen vill stå och nöta på baggerslag i ett halvår innan du kan börja spela. Barnen vill gärna spela mycket, och kidsvolleyn gör det möjligt, avslutar Thomas Johansson.

Tack till Beata Donborg som bidragit med bilderna från helgens turnering.

Gruppbild kidsvolley

 

Barn visar upp sina medaljer

 

Kidsvolleybarn på rad

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info