Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Kidsvolley på framfart i Vårgårda

20 NOV 2015 09:19
När tillväxten i Alingsås VK och VK Block i Vårgårda gick ner startade Mikael Brandt kidsvolleyverksamhet. Nu har de kommit igång i Alingsås VK:s regi med en grupp barn som fått spela sin första turnering.
  • Skapad: 20 NOV 2015 09:19

- Jag har många gånger känt att det är tråkigt för klubbarna när gamla spelare bara lägger av och inte ger något tillbaka så nu när jag själv, mer eller mindre, lägger skorna på hyllan och dessutom har egna barn i kidsvolleyålder har det känts naturligt att starta en grupp, säger Mikael.

Nu har han startat en grupp i Vårgårda, och även i Alingsås finns en grupp. Men, det var inte utan att det fanns en viss nervositet inför starten:

- Jag var rätt nervös inför att dra igång detta men med den stöttning jag får från föräldrar och det intresse de visar så är det jätteroligt.

Alltfler börjar spela

Han gillar kidsvolley för att det är så lätt för alla att vara med på sin nivå. Att det inte är en kontaktsport är också en fördel, eftersom alla barn inte gillar tuffa tag. De tjuvstartade i våras med tre av Mikaels barn och fick med ett par barn till ganska tidigt. Samtidigt som barnen hade roligt lärde han sig att leda kidsvolleyträningarna. Nu under hösten har de kommit igång på allvar och alltfler barn har börjat.

- Barnen tycker att det är jätteroligt. Alla som har börjat har fortsatt. Vi åkte på vår första turnering för knappt en månad sedan och det tyckte barnen också var både roligt och spännande. En tjej som började förra veckan hade kommit hem och varit helt lyrisk enligt hennes mamma och liknande känsla uppfattar jag att flera av barnen har.

Är föräldrarna delaktiga på träningarna?

- Alla barnens föräldrar hjälper till på träningarna med både övningar och att ta fram och bort material. Det har blivit så naturligt, eftersom vi också låter de mindre barnen vara med och leka så måste föräldrarna ändå ut på planen och röra sig.

-Förut kände jag, ”Hoppas inte gruppen blir för stor” men nu känner jag mer ”Hoppas vi blir många fler”, avslutar Mikael.

Vill du veta mer om kidsvolley? Kika här

Vårgårda kidsvolley

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info