Hoppa till sidans innehåll

Kidsvolley på beachen, en succé i sommar !

15 FEB 2010 12:00
Att Kidsvolley är en succé för volleybollsporten känner i stort sett alla i Volleyboll Sverige till. Att spela Kidsvolley i sanden är något som inte är lika uppmärksammat. Troligen därför att verksamhet för barn under 10 år inte alls är utvecklad bland föreningarna som bedriver Beachvolleyboll. Nu ska det bli förändring och Kidsvolley på beachen är på väg att slå igenom ordentligt!
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:34

Göteborg BC har kört en hel del Kidsvolley. Kristoffer Winberg har haft många lektioner för skolbarn i just Kidsvolley och säger att det är klockrent för de allra yngsta. Här beskriver Kristofer sina erfarenheter av Kidsvolley:

”Jag började köra Kidsvolley på sand för ca 1,5 år sedan och det har varit en av våra viktigaste nycklar i vårt arbete med att få in yngre ungdomar i klubben. Kidsvolley är väldigt lärorikt och grymt rolig för barn som precis börjat med volleyboll. Teknik som i början kan vara svår blir betydligt enklare och övergångsfasen till volleyboll/beachvolleyboll är betydligt enklare. I träning blandar jag gärna bagger och fingerslagträning med kastövningar med mycket fart och rörelse för att barnen ska få en så komplett träning som möjligt. Den enda skillnaden är att övningar med studs i golv inte är möjligt i sanden. I matchform blir spelet fantastiskt kul och barnens vilja att slänga sig i sanden för att rädda bollen blir påtaglig.”

Kristofer skickar en hälsning och uppmaning till alla klubbar i Sverige att välkomna och ta upp den senaste spelformen i Volleybollfamiljen. Under Swedish Beach Tour i sommar kommer några av arrangörerna att ha med Kidsvolley i arrangemanget i någon form.

Foto: Christer Ljung

Även under SM-veckan I Malmö kommer man lägga en del krut på den nya volleybollformen. Under arrangörskonferensen för Swedish Beach Tour i Malmö drillades deltagarna i Kidsvolley under ett intensivt pass i Bellevuestadion. Några spontana kommentarer som hördes under passet var: ”riktigt kul”, ”bra träningsform” och ”känns i benen”.

En av deltagarna var SM och Swedish Beach Tour meriterade Olov Eriksson som såg ut att ha riktigt kul i sanden. Mästare som han är vann han dessutom den Kidsvolleyturneringen som spelades och det blev ännu bättre när den åtråvärda Kidsvolleymedaljen hängdes runt halsen på honom. Om Kidsvolley blir en succé i sommar återstår att se, men visst tror vi att Kristofer har rätt när han säger att han är säker på att Kidsvolley på beachen kommer att bli succé.

Att spela Kidsvolley i solen kommer att bli årets i särklass roligaste upplevelse för de barn som tar chansen och testar på. Så alla ni som inte testat ännu så se till att hitta tillfällen att göra detta. Ta med er era kids ut och kör så det ryker!

 

Arrangörerna för SBT 2010 testade på Kidsvolley i Malmö  Foto: Leif Nilsson 

Skribent: Camilla Park

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info