Hoppa till sidans innehåll

Kidsvolley på SM

04 AUG 2010 11:18
Barnen lärde sig serva, rotera och få bollen över nät när de provade på att spel a Kidsvolley på en plan som anlagts vid entrén till centercourt i Västra Hamnen i Malmö.
  • Skapad: 04 AUG 2010 11:18

Den avslutande finaldagen i Malmö bjöd på omväxlande väder med lite inslag av regn. De som brydde sig minst om de korta regnskurarna var barnen vid Kidsvolley-planen, som sprang in i ett närliggande tält när regnet kom, för att genast springa ut igen och fortsätta spela när dropparna avtog.

- Det här var jätteroligt. Det svåra är att serva, men när väl bollen är över nät är det bara att fortsätta, säger bröderna Simon och Jakob Ryberg. 

Finaluppvisning på centercourten

De har rest hit med sin familj från Sollebrunn norr om Alingsås, och har aldrig spelat Kidsvolley förut. Dagen till ära fick de tillsammans med sex andra barn vara med och visa upp Kidsvolley på centercourten inför finalpassen.

- Oj, det var kul att få spela med så mycket publik, det hade vi inte väntat oss, säger Jakob.

Instruktören på plats var Tea-Louice Beurling från Malmö beachvolleyclub som just startat en grupp i Malmö som tränar Mini-Beach.

- Barnen som varit här hela dagen har verkligen övat och vi har haft riktigt roligt. Som krydda på moset fick vi möjlighet att visa upp oss på centercourten inför flera hundra åskådare. Det gick ju jättebra, säger hon.

Tea-Louice har bara spelat beachvolley själv i två år, men har redan startat med barngrupper.

- Det är så kul och väldigt fin gemenskap. Och så är barnen så duktiga, säger hon.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info