Hoppa till sidans innehåll

Kidsvolley på Breddidrottsforum

07 FEB 2011 10:18
När idrottens förtroendevalda, anställda och pedagoger samlades på Bosön under Breddidrottsforum blev det stor uppslutning kring kidsvolley.
  • Skapad: 07 FEB 2011 10:18

Efter en dag full av seminarier i Riksidrottsförbundets regi var det dags för deltagarna att få testa olika idrotter. Många av deltagarna valde att vara med och lära sig hur man spelar kidsvolley. De vuxna fick testa hur barnen spelar, bl.a. för att kunna lära ut sporten på hemmaplan. Deltagarna var från skolor, kommuner och idrottsorganisationer, från både Sverige, Danmark och Norge. Engagerade deltagare

- Det här var jättekul, en otroligt duktig instruktör som fick oss att förstå spelet och också hur man kan ha roliga lekar som uppvärmning, sa Sigrid Aasen på Norska Volleybollförbundet efteråt. 

Uppvärming med lekar

Hon och en kollega värmde upp genom att hämta små kort på golvet med instruktioner om vad de skulle göra. De fick kasta bollen och fånga den till varandra, de hoppade över streck i golvet och sprang runt och klappade andra deltagare på axeln. 

När väl uppvärmningen var klar var det dags att börja lära sig att passa bollen över nät, som man gör i kidsvolley. Passet avslutades med en turnering, där alla vuxna lekte med ett stort engagemang i Bosöns friidrottshall – allt under ledning av Camilla Park med visselpipan i munnen.

Undervisning i kidsvolley- Vi är ute regelbundet och visar kidsvolley för vuxna. Vi utbildar lärare och andra för att fler barn ska få möjlighet att testa att börja spela kidsvolley och sedan volleyboll. Vi har ett koncept som fungerar väldigt bra och som ger en lagom mängd kunskap för att man ska kunna börja låta barnen spela och ha roligt, säger Camilla Park, kidsvolleyinstruktör på Svenska Volleybollförbundet.

Vad är kidsvolley? Läs mer här

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info