Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Kidsvolley och beachvolley i Lilla Sportspegeln

19 APR 2012 11:24
På måndag den 23 april kommer Lilla Sportspegeln att visa kidsvolley från Onsala. Dessutom gästas programmet av det svenska landslaget i beachvolley, Hannes Brinkborg och Steve Gunnarsson.
  • Skapad: 19 APR 2012 11:24

- Det är väldigt roligt att Lilla Sportspegeln ska komma och göra reportage om kidsvolley när vi har vår turnering i helgen, säger Emma Snelder som är kidsvolleytränare i VK Westan som arrangerar turneringen i Onsala.

Kidsvolley ökar på många håll i Sverige, med alltfler barn i låg- och mellanstadieåldern som vill testa och därefter börjar spela. Nyligen sattes rekord i antal kidsvolleylag på turneringen Gamen Games i Vännäs. Många klubbar satsar på kidsvolley, exempelvis Habo, som har fler kidsvolleylag nu jämfört med tidigare. Även i VK Westan har antalet barn vuxit på bara ett par år, liksom i Ängelholm.

- Kidsvolley är en fantastisk spelform eftersom den är anpassad för barn och bygger på att ha roligt, samarbeta och samtidigt lära sig grunderna i volleyboll. Det passar verkligen perfekt, säger Emma Snelder.

I Lilla Sportspegelns studio på måndag är även det svenska herrlandslaget i beachvolley, Hannes och Steve, med. De satsar på att få en OS-plats i London, och berättar om sin karriär och varför beachvolley är en sån skön sport. Missa inte det! Kl 19.15 på måndag i SVTB.


Vill du veta mer om kidsvolley? Regler, filmer och annat som är bra att veta.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info