Hoppa till sidans innehåll

Kidsvolleykurs gav inspiration

04 APR 2011 09:36
Läs Jerker Bergströms reflektion om en härlig kväll i Dorotea, i södra Lappland, där en kidsvolleykurs lockade och inspirerade.
  • Skapad: 04 APR 2011 09:36

Måndag 21 mars åkte Tove Fellbrink, Evelina Båtsman och jag till Dorotea för att hålla i en kidsvolleykurs.Barn med bollar i övning

Peter Ahlqvist, som leder projektet Dorotea i Samverkan, hade trummat ihop ett stort gäng i Doroteas mycket fina sporthall. Idén att kontakta Dorotea för en volleykurs kom från Anders Långström , SISU. Sex personer gick kurs denna kväll. Nio var anmälda, men sjuka barn och förkylningar hindrade två att komma. En tredje, den förkylda, kom och tittade. Dessutom var många barn med, även mycket, mycket små barn. Minst var en baby som dock inte tränade några fingerslag den här gången.

Publiken hoppade in och övade

Totalt 20 Doroteabor kastade bollar och tränade teknik den här kvällen. Eftersom några av de minsta gick hem när vi hade fikapaus förlorade vi deltagare, men istället hoppade några grabbar in efter paus. De hade varit publik under första delen av kursen. Evelina och Tove genomförde ett typiskt kidsvolleypass som det är i Storuman. Visade lekövningar och kastövningar.

Sedan åt vi goda smörgåsar och finfina mjuka kaloristinna kakor, drack kaffe och saft. Vi tittade igenom övningshäftet och pratade allmänt om volleyboll.  

Barn spelar bingo i kidsvolleyövningSista timman tränade vi på kastövningar med tillslag, både fingerslag och baggerslag. Vi byggde även upp spel med serve, mottagning passning och anfall. Ellert Jonsson, lärare i idrott, har redan tränat barn i år 3 i kidsvolley. Han gick kursen redan i fjol på eget initiativ.

Låt oss hoppas att Dorotea kommer att dyka på olika evenemang i framtiden.
En mycket trevlig och rolig kväll i Dorotea.

Skribent: Jerker Bergström, Storuman

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info