Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Kidsvolley intog centercourten på Skrea

25 JUL 2010 14:24
Under Swedish Beach Tour i Falkenberg spelades det Kidsvolley på en sidobana under söndagen. Ett 10-tal barn i åldrarna 6 till 9 år var på plats och spelade och tränade. Inför finalerna intog även barnen centercourt för att visa sina kunskaper.
  • Skapad: 25 JUL 2010 14:24

Det blev jubel och applåder när barnen uppvisningsspelade Kidsvolley på Skrea. Publiken bjöds på flera fina bollar och bra servar. 

 

- Det är jätteroligt med Kidsvolley, det roligaste är att serva. Men det är också svårast, säger Ulrika Anger som är 8 år.

 

Ulrika har spelat Kidsvolley i Falkenberg i ett år, med äldre syskon som förebilder som spelar volleyboll. Nu har hon fått nya kompisar genom Kidsvolleyn och vill gärna fortsätta spela.

 

Ulrika Anger nöjd efter en lyckad passning

 

- Det blir nog lite konstigt när jag ska börja spela vanlig volleyboll, för då får man inte kasta bollen över nät. Men, då kan jag nog slå bollen så bra att jag inte behöver passa den, säger Ulrika.

 

Stort engagemang

 

I Falkenbergs Volleybollklubb finns ungefär 25 barn som spelar Kidsvolley. Främst spelar de inomhus, men nu även utomhus under Swedish Beach Tour.

 

Pär-Eric Heiners son Gustaf är 8 år och har spelat i två år. Pappa Pär-Erik tycker att Kidsvolley är ett perfekt sätt att ha roligt, träna kondition och kunna spela volleyboll när man är barn.

 

- Det bästa med Kidsvolley är att barnen kan komma igång och spela på en gång genom att det finns olika nivåer på spelet och att de använder passningar. Det är stor skillnad jämfört med när jag var barn och skulle spela i skolan. Då fick vi aldrig till spelet för att det var för svårt, säger Per-Eric.

 

Han tycker också att klubbens verksamhet för de allra yngsta är bra organiserad.

 

- Vi har bra ledare och barnen har till och med spelat matcher mot Ängelholm. Det var ett äventyr, säger han.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info