Hoppa till sidans innehåll

Kidsvolleydagen i Danderyd

29 JAN 2013 14:28
Idag på förmiddagen var hallen i Danderyd full med förväntansfulla barn. Kidsvolleydagen eller Kidsvolleymästerskapen som den också kallas skulle gå av staplen under tre timmar.
  • Skapad: 29 JAN 2013 14:28

Danderyd SK, volleyboll är de som har arrangerat dagen och som också har varit runt på skolorna i kommunen och lärt klasslärarna och barnen kidsvolley. Det var fem skolar med och de kom från Stocksundsskolan, Kevingeskolan, Vasaskolan, Baldersskolan, Ekebyskolan. Totalt 29 lag, 168 elever och ca 90 matcher! Dessutom var det en hel del elever, lärare och föräldrar som stod vid sidan av och hejade. Barnen går i årskurs 3. 

Några av eldsjälarna till arrangemanget är Dominique Sjögren och Fredrik Bergström både representerar Danderyds SK. "Otroligt kul att se så mycket aktivitet på en och samma gång. Kul också att se att lärarna har tränat barnen i kidsvolley sen vi var och besökte skolorna för drygt en månad sedan, säger Dominique.

Fredrik Bergström satt vid datorn och höll koll på matchresultaten och vilka lag som skulle spela. Matcherna spelades på 7 min och level 1. -Tanken med kidsvolley är inte att få ut en vinnare utan alla ska känna sig som vinnare, berättar Fredrik. Efter omgång ett räknade Fredrik ut hur det gått i matcherna och gjorde om spelschemat så att alla fick möta lag som spelade på samma nivåer.

Dessa matcher (30 st) spelades på 5 min. Vinnare blev sedan den klass med mest vunna matcher, alltså inte ett enskilt lag. Vandringspokalen, som var det finaste priset för dagen fick den skola som visat på fairplay och positiv anda.

Fredrik Bergström

Otroligt kul att dagen flöt på så bra, att barnen stod redo när det var matchstart och att lärarna hade koll på alla sina lag, säger Camilla Park, Svensk volleyboll som också var på plats.

Vasaskolan var den skolan som lyckades vinna flest matcher tillsammans.  Stocksundsskolan var den skola som vann Fairplay pokalen. Klassläraren Pelle Koren tyckte dagen var kul och positiv, alla barnen uppskattar verkligen dessa tillfällen berättade han. Översta bilden är just på Stocksundsskolan!

prisutdelning

Stort tack till Danderyd SK:s medhjälpare och alla barn och lärare som gjorde denna dag så rolig och inspirerande som bara kidsvolley kan göra!

 

Vägledning för dig som vill börja spela volleyboll

Läs mer om Kidsvolley här!

 

Skribent: Camilla Park

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info