Hoppa till sidans innehåll

Kämpaglöd i Distriktsslaget

05 JAN 2011 14:54
C-hallen i Duveholmshallen är fylld av unga spelare, föräldrar, ledare och publik. Här pågår Distriktsslaget, tävlingen för unga upp till 15 som är uttagna för att representera sitt distrikt.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:16

- Kom igen tjejer stå på er. Nu kör vi, säger Värmland-Örebros coach Frida Sjöberg i en av timeouterna.

Värmland-Örebros flickor spelar mot Västsvenska i Distriktsslaget. Laget är sammansatt av spelare från Västra Ämtervik, VK Orion och KFUM Örebro. Eftersom tjejerna kommer från olika klubbar knyts många nya kontakter. 

- Det är väldigt kul att lära känna nya spelare, och att spelarna kan spela ihop och ha riktigt roligt trots att de är från olika klubbar, säger assisterande coach Ida Kristoffersson.

Föräldrar engagerar och stöttar

Vid sidan av planen står Lotta Olsson som är mamma till 13-åriga Hanna som spelar i Västsvenska.

- Jag har aldrig varit här på Grand Prix förut, men det är riktigt roligt. Hanna har sett fram emot det här, det blir ju en ny erfarenhet och möjlighet att knyta många nya kontakter, säger hon.

Den allra första matchen i Grand Prix som Lotta får se blir en rafflande jämn match med många långa och välspelade bollar. Kämpaglöden känns, och det blir en tresetare, som Värmland-Örebro till slut vinner med 2-1.

Första set vinner Västsvenska med klara siffror, 25-13. I andra kommer däremot Värmland-Örebro igen, och lagen är oerhört jämna, men till slut vinner Värmland-Örebro med 27-25. Sista och avgörande set går också till Värmland-Örebro, som därmed vinner hela matchen.   

Bilder från distriktsslaget laddas upp här

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info