Hoppa till sidans innehåll
Foto: Irene Andersson

Junior-SM skriver historia

29 APR 2016 17:18
Junior-SM i Södertälje blir historiskt.
För första gången någonsin arrangeras öppna klasser i samband med mästerskapet.
  • Skapad: 29 APR 2016 17:18

14-15 maj dundrar Junior-SM igång i Södertälje. För första gången arrangeras en öppen turnering parallellt med mästerskapet. Konceptet med öppna klasser har varit framgångsrikt sedan det introducerades för tiotalet år sedan, och JSM verkar inte vara ett undantag.

I skrivande stund är åtta lag anmälda till Öppna dam, motsvarande siffra på herrsidan är fyra. Bland de som deltar hittar vi bland annat Vingåkers VK, som ställer upp med lag i såväl SM som den öppna klassen.
- Ja, vi har två gäng som åker dit. Riktigt roligt!, säger klubbens sportchef, Marc Oscarsson, och fortsätter:
- De som spelar SM är lite äldre och där ingår bland annat fyra spelare från Rig samt en spelare från vårt elitlag. Laget som ska delta i den öppna klassen består i sin tur av ett härligt gäng killar som inspirerats av klasskompisar från SM-laget. De hoppade på tåget för ungefär ett år sedan och har hållit igång sedan dess. Det tyder verkligen på att volleyboll är kultur och tradition här i Vingåker. Det finns liksom i grundvattnet.

Oscarsson gläds över att det blir en öppen klass på herrsidan och understryker hur viktigt det är att få ungdomarna att fortsätta utöva sporten längre upp i åldrarna:
- Det är både jättekul och viktigt att det växer till sig. Det har varit lite tunt på pojksidan de senaste 15 åren, så det här känns som ett viktigt trendbrott. Det gäller att fler hakar på Habo och sättet de jobbar på med Kidsvolley och den explosionsartade ökningen av intresse som kommit därur.
- En annan viktig faktor är att många klubbar väljer att engagera sig i ensamkommande. Det är otroligt glädjande och en möjlighet att få fart på ungdomsverksamheten; en chans som många också tar.

Förhoppningen är att ytterligare ett par anmälningar trillar in innan deadline, som inträder vid midnatt lördagen den 30 maj.

Och det är inte bara JSM som under lördagen har deadline för anmälan till de öppna klasserna. Detsamma gäller för lag som vill delta i motsvarande klass under U18-SM, som spelas 21-22 maj i Örebro.

Anmälan till Junior-SM - Öppen klass

Anmälan till U18-SM - Öppen klass

LÄS MER
Säsongskrönika: Lång dags färd mot säsongens slut
Klart: Sarna förlänger med Lindesberg

Allt om guldfirandet

EVS vann i tre raka - försvarade guldet

Falkenbergs svenska mästare på herrsidan

Aparicio förlänger med Falkenberg

Skribent: Herman Sewelén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info