Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Hög stämning på Ungdomens Grand Prix

05 JAN 2011 23:38
Den mest intima stämningen under onsdagskvällen i Duveholmshallen finns i en av sidohallarna, där de unga spelarna gör upp i Ungdomens Grand Prix.
  • Skapad: 05 JAN 2011 23:38

Det är semifinaldags och stämningen är på topp. Här doftar det gymnastiksal – det går inte att ta miste på att här spelas volleyboll med känsla och entusiastisk publik.

I en av pojksemifinalerna spelar Hylte med spelare som är under 20 år. Bredvid planen står Christoffer Persson iklädd en tröja med texten Sydsvenska Volleyboll på. Han spelar till vardags i Hylte, men är uttagen till Sydsvenskas distriktslag, där han spelat matcher under dagen. Det har gått sådär säger han. Nu står han och hejar på sina äldre klubbkompisar.

- Det är jättekul att vara här, det är första gången jag är på Grand Prix. Jag har inte hunnit kolla på seniorelitens matcher ännu, nu är det Ungdomens-GP som gäller, säger Christoffer.

Han har spelat volleyboll i Hylte sedan han gick i tredje klass. Numera tränar han tre gånger i veckan och tycker att det roligaste med sporten är lagandan och möjligheten att spela ihop med kompisar. Och på Grand Prix får han också spela med kompisar från andra lag.

- Det roligaste är att träffa andra och spela ihop med ännu fler. Vi har haft ett par träningar tillsammans också, säger han.

Humör och risktagning i fokus

Vid en av de andra planerna står Rebecca Ward som är 14 år och spelar för Sydsvenskas flicklag.

- Det är bra stämning här på GP, det är jättekul att lära känna andra. I spelet handlar det mycket om att hålla humöret uppe och våga ta risker, säger hon.

Till vardags spelar hon i Gislaved, och har höga målsättningar med volleybollen.

- Jag vill komma in på volleybollgymnasie, jag vill verkligen träna mycket. När Gislaveds damlag spelar i Elitserien är jag ofta och kollar och är även funktionär ibland. Men, nu är det distriktslaget jag fokuserar på här i Katrineholm, avslutar Rebecca.

Fler bilder frång Ungdomens GP finns här

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info