Hoppa till sidans innehåll

Himmel och helvete som verktyg för bättre idrott

21 JAN 2015 11:12
På onsdag den 21 januari startar en ny säsong av succéserien Idrottens himmel och helvete på SVT. Både exempel på himlar och helveten som visas används i dialog och diskussion för att göra idrotten bättre.
  • Uppdaterad: 21 JAN 2015 11:22

I åtta tv-program i SVT och lika många uppföljande radioprogram i P4 belyses positiva och negativa exempel ur barn- och ungdomsidrotten, exempel som visar på idrottens styrka och utmaningar, men som också fungerar som en tändgnista för konstruktiva och utvecklande arbeten för att skapa en bättre barn- och ungdomsidrott i linje med de anvisningar som finns.

Fördjupningsmöjligheter 

För att stödja föreningarnar i sitt utvecklingsarbete har Riksidrottsförbundet och SISU Idrottutbildarna tillsammans med UR gjort fördjupningsmöjligheter med samtalsplaner och utvalda klipp som kommer att finnas tillgängliga på UR:s hemsida.

Populär serie

Första säsongen av Idrottens himmel och helvete var det bland de mest sedda programmen på UR-play under hela året.

– Jag tror att vårt nära samarbete med RF och SISU Idrottsutbildarna var avgörande för genomslaget. Men också att barn- och ungdomsidrotten engagerar och berör så väldigt många. Den är inte svart eller vitt och Idrottens himmel och helvete fyllde och fyller fortfarande ett behov av att fundera och diskutera hur bra idrott ser ut, säger Per Johansson, projektledare för Idrottens himmel och helvete på UR.

Idrottens himmel och helvete sänds onsdagar i SVT1 kl 22.00

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info