Hoppa till sidans innehåll

Hejaramsor och peppning genomsyrar

06 JAN 2011 13:27
Det är hög stämning i såväl korridorer som på planerna i Duveholmshallen i Katrineholm. Grand Prix är en samling för många inom Svensk volleyboll, och det märks överallt i lokalerna.
  • Skapad: 06 JAN 2011 13:27

När flickor från Västsvenska och Värmland-Örebro spelar match om 5:e pris är det fullt av publik runt planen. Tillresta föräldrar, kompisar och andra lag tittar och hejar. Och det blir en av dagens längsta ungdomsmatcher mellan de jämna lagen.

- Nu är det många nerver i gungning, säger förälder Kjell-Arne Andersson som tycker att det nästan blir för spännande i slutet av matchen.

I tredje och avgörande set spelar lagen till 16 lika och fortsätter spela långa jämna bollar, tills Värmland-Örebro tar de två sista bollarna och vinner matchen med 19-17 i sista set. Efter matchen vet jublet inga gränser för det vinnande laget.

Uppladdning pågår 

- De spelade mycket bra i tredje set, vi kom hit idag för att verkligen få se laget spela. Kul att vara här, det är ett bra arrangemang, de flesta har nog riktigt roligt här, säger Kjell-Arne, som sedan stannar och ser damfinalen mellan Engelholm och Lindesberg också. 

På en tom plan i samma hall finns ett gäng killar från Sollentuna som laddar inför finalen i Ungdoms-GP. De skrattar, skämtar och håller varandra på mycket gott humör.

- Vi ska se till att äta ordentligt, och när vi före match ska komma igång peppar vi varandra ordentligt genom att skrika och få upp stämningen, säger Marcus Menniti.

Han spelar tillsammans med Martin Forsén, Peter Blomgren och Jakob Molin i Sollentuna, men är här för att representera Stockholmsdistriktet.

- Här får vi spela med de killar som brukar vara våra motståndare. Det är roligt samtidigt som det är lite konstigt att spela ihop. Vi har tränat en hel del inför det här, säger Martin.

- Det är grymt om vi vinner finalen – det här är större än att vinna U15 SM!

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info