Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Glädje med Kidsvolley i Vännäs

09 AUG 2010 15:50
Vännäs volleybollklubb vill få fler barn att börja spela Kidsvolley. Totalt finns nu 35-40 Kidsvolleyspelare i den lilla orten tre mil utanför Umeå. Och inför finalerna när Swedish Beach Tour gästade Umeå fick barnen från Vännäs och Stöcke IF visa upp sina kunskaper inför hundratals åskådare på Rådhustorget.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:25

- Det är lite pirrigt, men väldigt roligt att få spela på arenan. Det roligaste är att kasta bollen till kompisarna i laget, sa 8-åriga Tilda Zollerdahl när hon övade inför uppvisningen.

Tillsammans med barn från Stöcke IF tränade hon och lagkamraterna på den lilla planen som anlagts utanför arenan. Förbipasserande barn gavs också möjlighet att få prova på Kidsvolley och det rådde full aktivitet.

- Vi vill gärna att ännu fler föreningar ska erbjuda barnen möjlighet att spela Kidsvolley. Vi är fler klubbar som har Kidsvolley här i trakten, men det kan bli ännu fler. Det är en allsidig sport som är lätt att variera efter nivå på barnen, säger Ann Lind som är ledare för en av Kidsvolleygrupperna i Vännäs.

Började spela i Grekland

Hon har aldrig spelat volleyboll själv tidigare men har två barn som är med och spelar. En av dem är Anton Lind som fyllde 10 år samma dag som de visade upp sig på Rådhustorgets fullsatta arena.

- Det är jättekul att spela. Jag började spela lite i Grekland i vattnet, och ville gärna fortsätta när jag kom hem. Och så blev det. När jag blir större fortsätter jag med vanlig volleyboll, säger Anton bestämt.

Regler och annat om Kidsvolley finns här

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info