Hoppa till sidans innehåll
Foto: Beata Donborg

Första kursen med nya spelformen

11 SEP 2013 09:34
Svensk volleyboll har blivit en spelform rikare. Nu har den första kursen genomförts för att ledare ska få lära sig den nya spelformen, som ska förenkla övergången från Kidsvolley till Volley 2000 för barn. 17 deltagare var med på den första kursen för ledare i Ängelholm i helgen.
  • Skapad: 11 SEP 2013 09:34

- Min känsla är att deltagarna på kursen i helgen var positiva till det nya. Vi är många som tror att inlärningskurvan för att kunna börja spela Volley 2000 kommer att bli kortare, säger Mathias Morency, som är instruktör med lång erfarenhet som ledare och spelare.

”Tre obligatoriska slag lyfter spelet”

Han är aktiv i Habo Wolley, där han är ledare flera dagar i veckan för barn i olika åldrar. Han tror att en av nycklarna till framgång för den nya spelformen är regeln att det blir obligatoriskt med tre tillslag inom laget.

- Det är med sorg i hjärtat jag har sett alltför många Volley 2000-lag som i tävlingssammanhang inte har förstått volleybollens spelidé, utan bara slår till bollen för att få den över nät. Med den nya spelformen kommer lagen att bli bättre spelare i ett långt perspektiv och vi kommer även att få se ett mycket trevligare spel, säger Mathias.

Under kursen i Skåne i helgen var det deltagare från flera klubbar, och Mathias tycker att det är väldigt inspirerande att möta engagerade ledare från många föreningar.

- Det är så roligt att dela med sig till engagerade ledare. De har kommit långt i Skåne med kidsvolleyn, och nu tar vi ett ytterligare steg i utvecklingen, vilket känns väldigt bra, säger Mathias Morency.

Den nya spelformen

Se fler bilder av Beata Donborg från helgen på Svensk volleybolls facebooksida

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info