Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Första finalen på centercourt en jämn uppgörelse

27 JUL 2010 19:23
Den allra första finalen under SM-veckan i beachvolley är avgjord. Med utsikt över Öresundsbron i Västra Hamnen i Malmö vann Sollentuna mot Södertelge i en jämn kamp i U13 pojkar.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:07

U13-klassen spelar med tre personer i laget, och kallas för 3-beach. Det lite speciella med just den här matchen var att det var ett flicklag som gick till final i pojkklassen.

- Det var för få tjejlag anmälda så vi fick spela mot killarna istället. Men det har gått väldigt bra, vi gick ju till final, säger Frida Pettersson, en av silvermedaljörerna från Södertälje.

Det är första gången i klubbens historia som ett flicklag tar medalj på SM i pojkklassen.

Jämn kamp

Finalen blev en jämn historia, framförallt i andra set, som länge stod och vägde till Södertäljes fördel. Men, ett par fina smashar, placeringar vid sidlinjen och serveess av både Fredrik Ljung och Oskar von Sydow gjorde att Sollentuna drog ifrån på slutet.

- Det var aldrig nervöst, men lite pirrigt när vi fick matchboll. Vi har aldrig spelat här i Malmö förut och aldrig vunnit SM. Det känns väldigt kul, säger lagkamraten Kaveh Rahimi-Hansson.

- Tjejerna hade grymma servar. Det var bra för oss att få träna på servemottagningar från hårda servar, i morgon spelar vi i U15, och då lär spelet bli ännu tuffare.

- Killarna var jämna i sitt spel och vann för att de spelade bra och gjorde få missar, säger Linn Hellgren och Filippa Kuné. 

”Coolt på centercourt”

 - Vi har blivit så bra för att vi peppar varandra genom att prata mycket under matcherna. Dessutom har vi bra serve och spelar fint ihop när vi får till vårt spel. Det var coolt att spela på centercourten, avslutar Linn och Filippa.

För dagens resultat i 3-beach, se här

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info