Hoppa till sidans innehåll

En seger och en förlust efter två rysare för Sveriges U18-landslag

19 JUN 2012 15:30
En seger och en förlust blev facit för Sverige i de första träningslandskamperna i Frejahallen i Falköping. Sverige inledde med en 3-2 seger på killsidan varpå tjejerna tog finsk revansch med 3-2 seger i kvällens sena match.

  • Uppdaterad: 20 JUN 2012 16:39

Sverige FU18 – Finland FU18 2 – 3 (22-25, 25-20, 22-25, 25-20 o 12-15)

 

Sverige som spelade ett offensivt spel gjorde fler poäng än Finland i anfall, serve och block men tyvärr gjorde Sverige även lite mer misstag än Finland vilket blev det svenska lagets fall. Den grund laget har nu gör det dock betydligt enklare att arbeta vidare med. Sverige hade även en handfull debutanter som verkligen visade att de är tuffa och vill vara med och konkurrera om en plats till Italien.
” Vi har jobbat en del med vårt block/försvar de 2 första dagarna tillsammans och här hade vi bra utdelning från första boll. Till kvällens match ska vi försöka utnyttja de lägena bättre och plocka fler poäng efter försvar" säger lagets coach Per-Erik Dahlqvist.

Frida Kindbom passade och gjorde det så pass bra att hon måste betecknas som matchens utropstecken. Poängbäst i Sverige blev Emelie Hedenberg med 24p och Nellie Fredriksson med 19p.

Ikväll klockan 18.00 spelas returmatchen och då hoppas vi att vi har gjort vår läxa så pass bra att det är Sverige som står som segrare efter matchen.

Ronny Johansson
Ass Coach

Sverige PU18-Finland PU18 3-2 (25-21,19-25,18-25,25-20,15-10)

 

Sverige spelade på måndagskvällen sin första landskamp för året med PU18-landslaget. Det finska laget som besegrade Sverige klart förra gången denna årskull möttes kom till spel med en till stora delar ny startsexa. Första set inleddes darrigt av de svenska killarna som nervöst tittade på när det finska laget ryckte till 8-5. Efter den tekniska timeouten vaknade hemmalaget till och fick ordning på sitt eget spel samtidigt som Finland bjöd på en hel del egna misstag i både serve och anfall. Utan direkt skönspel krigar sig Sverige till setseger med 25-21. I tron att det skulle gå av bara farten resten av matchen släpper svenskarna iväg Finland direkt i set två. 8-16 blir till 14-21 innan några spelarbyten får fart på hemmalaget. Dany Ibrahim gör debut med att i sin första bollkontakt med att essa den finska mottagningen. Det svenska anfallsspelet fungerar dock inte alls och närmare än tre poäng kommer man inte. Setet till Finland med 25-19.

Tredje set är oroväckande likt det andra. Något svajig servemottagning leder till svåra anfallslägen och dåliga beslut när det gäller att döda boll. 9 misstag under setet gör det svårt att rå på det finska laget som sin vana trogen spelar enkelt, stort och stabilt. Det svenska blockeringsspelet har stora problem att få tag på de finska anfallarna och Finland glider ifrån till setvinst 25-18. Fjärde set får en bra svensk start med bra press i serven och fint försvarsspel. Undan för undan börjar finska mottagningen få större problem med de svenska servarna och Sverige får stopp på de finska anfallarna på ett helt annat sätt än tidigare i matchen. Sverige rycker efter den andra tekniska timeouten och springer ifrån på slutbollarna till 25-20. Passare Fredrik Holgersson stänger setet med ett fint block.

Femte set inleds svängigt med några svenska misstag och Finland tar ett tidigt kommando om setet. Innan sidbytet är dock Sverige ikapp och förbi och har en tvåpoängsledning vid ställningen 12-10. Finska byten och timeouter hjälper inte. Sverige stoppar de finska anfallarna med fin defence och är omutliga i anfall. 10 anfallspoäng, 1 block och 3 serveäss är fina siffror i avgörande set som vinns med 15-10. Benjamin Engström får äran att dropa in matchbollen med en smart undanläggning.

Sverige vinner mottagningsmatchen mot Finland men behöver bli snäppet bättre för att få mer än godkänt. Bästa spelare för dagen är Linus Ekstrand som från sin högerkant gjorde 22 poäng och var den som höll kvar Sverige i matchen när det drog ihop sig till avgörande lägen. Benjamin Engström på centerplats gjorde även han en bra insats med 12 poäng sammanlagt. Stadigt blockspel och fin effektivitet i anfall. Nämnas bör också Patrik Ödvall som med härliga servar såg till att Sverige gjorde det avgörande rycket i sista set. I det finska laget drog kapten Jylhä ett tungt lass och med sina 16 poäng blev han sitt lags bästa poängplockare före Määtänen med 13 poäng och Kutinlahti med 11.

Robert Söderberg

Head Coach PU18

Skribent: Kristina Bengtsdotter Gehlin-Hellgren

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info