Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jakob Birgersson

Energikick med kidsvolley i skolan

24 OKT 2014 15:37
För tredje året i rad arrangerar Danderyds SK en stor kidsvolleyturnering för kommunens alla tredjeklassare. Ljudnivån är lika hög som energinivån i Mörbyhallen den här regniga fredagen. Ledare, lärare och barn är överens – Kidsvolley är roligt!
  • Skapad: 24 OKT 2014 15:37

Idrottshallen är fylld med barn i årskurs tre som ömsom spelar, ömsom hejar och ömsom äter mellanmål. Bredvid yoghurtförpackningar och vattenflaskor i rosa och blått sitter Oskar Strömblad och Erik Barkvall och äter mellis innan det är dags för en ny match.

Samarbetet viktigt enligt spelarna

-Förra året fick vi Fair Play-priset och det är det finaste man kan få. Det spelar inte alltid så stor roll om man vinner en match, men det är roligt att få Fair Play-pris. Man får bra aptit av att spela och det är kul med kidsvolley, säger Oskar.

Vad är det som är roligt med just kidsvolley?

-Man måste samarbeta, annars krockar man. Det är jättekul att vara med, och vi hejar mycket på varandra också, säger Erik innan han rusar iväg till nästa match.

Unga ledare på plats

När den tunga signalen ljuder är pausen slut och det är dags för nya matcher på alla banor i Mörbyhallen. Spontana hejaklackar med hemmasnickrade färgglada skyltar ropar hejaramsor från läktare och vid sidan av banorna. Varje match spelas i nio minuter som följs av tre minuters paus innan det är dags för nya matcher igen. Det är ungdomsledare från Danderyds SK som håller koll på poäng och har ett vakande öga på varje match.

-Det är kul att hjälpa till. Det spelar inte så stor roll om det blir lite fel i rotationer, utan barnen är här för att ha riktigt roligt. Det häftiga med volleyboll är att det är en utmanande sport och så får man kompisar i laget. Det är helt enkelt bara roligt!, säger Elvira och Vendela Widaeus som är 12 år och är ledare för dagen.

Barnen sköter mycket själva

Alla klasser som är här har idrottsläraren eller klassläraren med sig som ser till att barnen är på rätt bana när det är dags för nya matcher. Helena Öström är klasslärare utan kunskap i kidsvolley. Hon är imponerad över att barnen kan reglerna själva. Med öronproppar på sig har hon en väldigt bra dag i hallen.

-Det här är jätteroligt att se hur duktiga barnen är. Kidsvolley verkar vara en lekfull sport, alla får vara med här. Jag blev så förvånad över att även de elever som jag inte trodde skulle vara så framträdande har tagit plats. Det här är en upplevelse för mig som inte sett kidsvolley tidigare, säger Helena.

Arrangör är Danderyds SK, där Dominique Sjögren är initiativtagare.

-Eftersom vi kör på Level 1här innebär att alla barnen måste få bollen över nät utan att passa sina medspelare. Då får alla i laget är med, och ingen blir utan möjlighet att få vara delaktig och få bollen. För oss är det inspirerande att se så många barn ha så här roligt under en förmiddag. Det ger energi, kraft och fler spelare till klubben, säger Dominique.

Vill du börja spela kidsvolley eller volleyboll? Hitta en förening i din närhet här.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info