Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dominique Sjögren

Elitserien inspirerar unga spelare

17 JAN 2014 10:33
Barn som spelar i Danderyds SK satt i publiken när Sollentuna spelade sina elitseriematcher i helgen. När den egna klubben i Danderyd inte har elitspelare som förebilder åkte klubben gemensamt för att kolla in grannklubbens elitmatcher.
  • Skapad: 17 JAN 2014 10:33

- Vi tycker att det är viktigt att barnen får se hur sexmannavolleyboll fungerar. Våra barn har kommit in i föreningen som kidsvolleyspelare och har nu vuxit och ska snart börja med volleyboll med sex spelare på plan, säger Dominique Sjögren i klubben.

Samarbete som skapar förutsättningar

Ett 20-tal personer från föreningen kom till Arena Satelliten i lördags och kollade in elitklubben Sollentunas herr- och dammatcher. Sollentuna VK tog emot med öppna armar och hjälper gärna Danderyd att växa. Barnen tyckte att det var spännande, och för en del var det första gången de fick se vuxna spela volleyboll på hög nivå. Till det kommer att Sollentuna låter barn från Danderyd ställa upp som bollrullare, vilket ytterligare stärker volleybollkulturen.

Danderyd sätts på volleybollkartan

För fyra år sedan började Dominique med att träna en kidsvolleygrupp och har jobbat intensivt med rekrytering. Idag är det sju tränare och 68 barn och 24 vuxna som spelar kidsvolley och volleyboll i Danderyd. De har integrerade träningar och får bra dragkraft av att alla skolor i kommunen spelar kidsvolley på idrottslektioner.

- Det känns fantastiskt inspirerande att vi vuxit. Vi har anordnat kidsvolleydagen i skolorna, och har tack vare det projektet fått många fler barn att få upp ögonen för sporten. När nu kidsvolley är en naturlig del på idrottslektionerna så vill barnen också börja spela. Det är verkligen roligt! Och när vi kan samarbeta med en elitklubb i närheten genom att komma och titta på deras matcher och vara bollrullare, så skapar vi förutsättningar för barnen att få upp ögonen ytterligare för sporten, säger Dominique Sjögren.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info