Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Dubbla segrar för Sverige U18

20 JUN 2012 16:40
De svenska tjejerna tog gruvlig revansch mot Finland med en 3-1 seger och killarna följde upp med att vinna med 3-1 på tisdagskvällen..
  • Uppdaterad: 28 JUN 2012 15:27

Sverige PU18-Finland FU18 3-1 (25-15, 25-18, 23-25, 25-21) 


I den andra matchen mot Finland så lyckades Sverige ta revansch och vinna med 3-1. Det var ett fokuserat och laddat Sverige som i det närmaste slog knock på Finland inledningsvis. Med en mycket vass serve så pressades Finland bort från nät och Sverige lyckades förvalta de bollar som kom tillbaka på bästa möjliga vis.

 

Sverige ställde upp med en ny passare i Konstantina Lazaridou som verkligen fick fart på det svenska spelet och med både ett bra tempo och smarta utvägar lyckades Sverige bibehålla pressen hela setet ut och även fortstätta med det i andra. Tina som hon också kallas för är ytterligare en av våra nya debutanter som verkligen visar framfötterna under detta läger.

 

Tredje set så kom rekylen och knappt innan tjejerna kommit in på banan stod det 0-4 och hela setet blev i stort sätt en uppförsbacke. Men tjejerna tog sig i kragen och efter de två inledande seten så fanns det ingen möjlighet att vi skulle ge bort detta till finskorna.

 

Fjärde set blev rena rama bergochdalbanan där vi blandade och gav i vårt spel men när vi väl kom upp till 20 så var det inget snack om vem som skulle stå som segrare. Dagens utropstecken Carolina Ljung som stod för trygghet både i servemottagningen och framför allt i anfallet där hon i det närmaste var felfri.

Poängbäst i Sverige: Nellie Fredriksson 19p och Carolina Ljung och Emelie Hedenberg båda 13p.

 

Per-Erik Dahlqvist

Head Coach

 

Sverige PU18-Finland PU18 3-1 (25-23,25-27,25-13,25-21)


Sverige mötte på tisdagen sina finska motståndare för andra gången på två dagar i Frejahallen, Falköping. Första set blir tight från första till sista boll. Svenskarna är dock lite coolare på slutbollarna och kniper setet med 25-23. Finland har dock läst på sen gårdagens match och har en annan prioritering i sitt blockspel. Linus Ekstrand på sin högerkant har nu tuff bevakning och har det lite tyngre i poängproduktionen jämfört med gårdagen. Detta leder dock till att det öppnar upp sig för övriga spelare som Finland inte riktigt får stopp på i set två. Svajig bagger och en del dåliga värderingar i anfall gör dock att de finska killarna kniper det andra set med 25-27. Två svenska misstag på slutbollarna symboliserar setet ganska bra.

 

Tredje set börjar på samma sätt med Finland i ledning med 8-6 vid första tekniska timeouten. Här kommer dock vändningen! Sverige gör ett superryck och drar ifrån till hela 25-13. Fjärde set fortsätter att visa upp ett stabilt svenskt spel där man defilerar till setseger med 25-21 och matchvinst med 3-1. Segerreceptet var tuff press i serven som följdes upp med bra block/defence. Dagens bästa spelare i Sverige var Benjamin Engström, Alfred Dalevik och Fredrik Holgersson.

 

Benjamin hade fortsatt fin utdelning från sin mittenposition och hade hela 7 blockpoäng. Alfred blev poängbäst med sina 21 poäng varav 18 anfall och 3 block. Passare Fredrik Holgersson kom in från bänken och bidrog starkt till segern med suveränt servande och ett passningsspel fyllt med energi och vilja! William Lind gör också han en bra insats då han kommer in och ersätter Linus på högerkanten.

 

Andra raka segern mot Finland var ett faktum och svenskarna går nu in i nästa fas av förberedelserna inför 8-Nationers i Schweiz. Den 10 juli samlas truppen för träning innan avresa mot Kreuzlingen.

 

Robert Söderberg

Head Coach

Skribent: Robert Söderberg

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info