Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Distriktsslag med glöd

05 JAN 2014 11:29
Ungdomstävlingarna på Grand Prix är i gång i Duveholmshallen i Katrineholm i flera hallar, där mycket publik hejar på lagen i Ungdomens GP och Distriktsslaget. Samtidigt spelas Grand Prix för seniorer i A-hallen – volleybollfesten är igång ordentligt.
  • Skapad: 05 JAN 2014 11:29

- Vårt distriktslag är ett riktigt kämpagäng, de ger sig aldrig, och visar sådan entusiasm. Det är riktigt härligt att se, säger lagledaren för Västsvenskas lag, Thomas Rydberg.

I första matchen på flicksidan möter Västsvenska Skåne, två duktiga lag, där det blir långa bolldueller med många föräldrar vid sidan om som hejar. Ett jämnt andra set, med flera fina överläggningar från passarna och hårda spikes vinner till slut Västsvenska med 2-0 i set.

Under hösten har Västsvenskas lag distriktsläger med förväntansfulla spelare, och sedan uttagning med ett träningsprogram för det uttagna laget.

 - Att träna ihop betyder oerhört mycket för att få spelet att fungera i slutändan, säger coach Patrik Edgren

Gemenskapen utvecklas

I Västsvenskas flicklag kommer spelarna från flera klubbar, bl.a.Tuve, Kungälv och Falköping. Med gemensamma träningar ökar också gemenskapen och samhörigheten.

- Spelarna får referenser på hur deras egen nivå är när de får möjlighet att träna ihop. Vi åkte buss ihop hit med både pojkarna och flickorna och har haft det riktigt roligt så här långt, säger Thomas Rydberg.

Mötesplatsen Grand Prix

- Grand Prix är ett fantastiskt tillfälle att se bredden i Svensk volleyboll. I år är det dessutom en extra krydda att vi har ett EM-kval för damjuniorerna också.

Spelschema och resultat Distriktsslaget

Spelschema och resultat Ungdomens GP

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info