Hoppa till sidans innehåll

DistriktsSlaget 2011

06 JAN 2011 04:23
Här kan ni följa matchresultaten i DistriktsSlaget löpande.
  • Skapad: 06 JAN 2011 04:23

Flickor slutspel:

Kvartsfinal 1 Sydsvenska - Västsvenska 2-0 (25-15, 25-17)

Den första kvartsfinalen, mellan tvåan i grupp 2 Sydsvenska och trean i grupp 1 Västsvenska. Där blev det Sydsvenska som drog det längre strået, och går vidare till kvällens semifinalspel. Detta efter att tidigt tagit ledningen i första set. Västsvenska kommer ikapp i mitten av setet genom att spela stabilt och utnyttja Sydsvenskas misstag. I slutfasen drar så Sydsvenska ifrån igen, framhjälpta av bra högeranfall och servar av Klara Movander. Sydsvenska vinner till slut med 25-15. Även i andra set startar Sydsvenska bäst, men Västsvenska kämpar bra och kan nästan komma ikapp, innan Evelina Jensen servar in några hårda välplacerade servar, och ger Sydsvenska ett försprång som de sedan aldrig släpper.  

 

 Kvartsfinal 2: Värmland/Örebro - Östsvenska 1-2 (21-25, 25-21, 7-15)

Den andra kvartsfinalen blev jämnare än den första. Lagen spelade bättre i varsitt set de två första seten. I tredje set var Östsvenska starkare och vinner det rätt klart med 15-7. Framförallt lyckas de minimera de egna misstagen samtidigt som Värmland/Örebro inte kom upp i den standard de hade i det andra setet. I slutet av setet plockade Östsvenska fram några fina anfall som inte Värmland/Örebro orkade plocka upp.

 

Semifinal 1: Sydsvenska - Stockholm/Gotland 1-2 (20-25, 25-23, 10-15)

Första semifinalen blev också den en mycket jämn och spännande match. Resultatet blev att Stockholm/Gotland är det första laget klart för torsdagens final. I första set hade Stockholm/Gotland mycket bra kantspel vilket gjorde att de kunde vinna med 25-20. Sedan kom Sydsvenska tillbaka i andra set, med en rad bra servar vilket gjorde att bollarna som kom från Stockholm/Gotlands sida var enklare än i första set. Sydsvenska drar ifrån och ser ut att gå till en enkel setvinst. Då kommer högerkanten i Stockholm/Gotland igång riktigt bra, och får utdelning på flera fina smaschar. De vinner flera långa bollar på rad, och är verkligen på gång. 23-23 kommer de upp till, innan Sydsvenska får ordning på sitt spel, vinner två raka bollar och därmed setet. Sista set blir svängigt. Stockholm drar ifrån, Sydsvenska kämpar sig ikapp, men Stockholm får in några fina servar och drar ifrån igen på slutet och kan vinna med 15-10.

 

Semifinal 2: Skåne - Östsvenska 2-0 (25-9, 25-11)

Denna semifinal blev inte lika jämn som föregående. I returmötet från gruppspelet mellan Skåne och Östsvenska blir slutresultatet detsamma, 2-0 till Skåne. Skåne går runt på många spelare, gör ganska många spelarbyten vilket gör att matchen tappar lite i tempo. Dessutom är nog båda lagen lite trötta efter en hel dags hårt spel, misstagen är lite fler än tidigare under dagen. Segerreceptet för Skåne är bra servar och ett starkt centerspel, både block- och anfallsmässigt. Trots en del anfallsmissar fortsätter Skåne att försöka gå på i anfallen. Tålamodet i anfallsspelet ger utdelning och man kan till slut vinna med 25-9, 25-11 över ett vilt kämpande Östsvenska.

 

Match 5-6:e placering: Västsvenska - Värmland/Örebro 1-2 (25-22, 20-25, 17-19)

Turneringens jämnaste match, och en av de längsta var matchen om 5-6:e placering, mellan Västsvenska och Värmland/Örebro. Första set är helt jämnt, lagen följs åt till mitten av setet. Västsvenska tar ett litet grepp genom några bra servar, och släpper inte den ledningen, utan vinner med 25-22. I andra set är det Värmland/Örebro som spelar bättre, med flera bra centeranfall och några nedblockade västsvenska anfall. Detta leder till setvinst 25-20. Tredje set blir sedan mycket rafflande där Värmland/Örebro startar bäst, med fortsatt bra centerspel. Västsvenska kommer ikapp med hjälp av fina servar och får även med sig några domslut. Slutet av setet blir helt jämnt, men Värmland/Örebro vinner, mycket tack vare Olivia Larsson, som hela tiden vågar anfalla trots det avgörande läget. Hon får även slå in den avgörande spiken på matchbollen.

 

Match 3-4:e placering: Sydsvenska - Östsvenska 2-0 (25-18, 25-18)

En match som kändes jämnare än resultatet antyder. Östsvenska hade bra servar och block. Samtidigt visade båda lagen upp bra försvarsspel vilket leder till långa bolldueller. Första set är jämnt fram till 18-18. Sedan hittar Louise Alveflo effektiva servar för Sydsvenska, och de kan knipa setet med 25-18. I andra tar Sydsvenskan kommandot där passarna Evelina Lerdalen och Elin Andersson levererar bra bollar, främst ut på kanten till Klara Movander. Östsvenska hittar ett motmedel i bra servar och starkt blockeringsspel och kan ta ledningen med 18-16. Sydsvenska gör ett bra byte, och byter in sin starka servare Evelina Jensen som tar flera viktiga servepoäng när Sydsvenska gör det avgörande rycket. Matchbollen till 25-18 slår Evelina Bengtsson in på ett bra högerpass.

 

Final: Skåne - Stockholm/Gotland 0-2 (19-25, 11-25)

Både på flicksidan och pojksidan spelas finalerna mellan Skåne och Stockholm/Gotland. Rättvist nog vinner distrikten varsin final. För flickorna så vinner Stockholm/Gotland rättvist. Finalen blev en välspelad match med bra anfall och block från båda lagen. Stockholm/Gotland är lite starkare i anfallspelet och Skåne är det bättre laget i block. Stockholmstjejerna gör ett ryck med hjälp av några bra högerspikes på fina pass, och släpper sedan inte överläget utan vinner setet med 25-19. Sedan i andra set höjer Stockholm/Gotland trycket i servarna vilket ger två enkla poäng på straffsparkar och kan rycka ifrån i början av setet. Samtidigt maler de hela tiden på med tunga kantanfall, och Skåne orkar inte riktigt stå emot, trots intensiv kamp. Stockholm/Gotland vinner slutligen välförtjänt med 25-11 i andra set.

Slutspel pojkar:

Semifinal 1: Stockholm/Gotland - Sydsvenska 2-0 (25-9, 27-25)

Stockholm var klart piggast i morgonmatchen mellan Stockholm/Gotland och Sydsvenska. Man tar snabbt ledningen, och trots två tidiga time-outer kommer Sydsvenska inte in i setet. Stockholm går ifrån mer och mer och vinner med 25-9. Efter den enkla segern i första set, slappnar Stockholm/Gotland av i det andra. Samtidigt så spelar Sydsvenska upp sig betydligt, bättre servemottagning och får även bättre utdelning på sina anfall. Setet blir väldigt jämnt, lagen följs åt till 20-20, sedan gör lag Syd ett ryck till 23-20. Då plockar Stockholm fram sitt stabila spel från gårdagen och går ikapp och förbi, och kan vinna med 27-25. Stockholm/Gotland till final, och Sydsvenska till match om 3-4:e.  

 

Semifinal 2: Östsvenska - Skåne 0-2 (8-25, 11-25)

Skåne startar bra, har bra tryck i både serve och anfall. Detta leder till problem för Östsvenska, och Skåne kan snabbt gå till en ledning 16-3. Sen bevakar man bara ledningen resten av setet, och vinner klart med 25-8. Skåne är obevekliga även i andra set, drar ifrån till en stor ledning i starten av setet. Man ger aldrig Östsvenska någon chans att gå ikapp, utan man spelar utan större misstag och vinner även andra set klart, med 25-21.

 

Match 3-4:e placering: Sydsvenska - Östsvenska 2-0 (27-25, 25-12)

Första setet var mycket jämnt, båda lagen följs åt hela tiden. Östsvenska spelar inspirerat och tar många bollar i försvar, medan Sydsvenska gör några lite enkla misstag. Men i det avgörande läget visar sig Sydsvenska lite starkare och vinner till slut med 27-25. Stärkta av setvinsten lägger Sydsvenska in en högre växel, och vinner andra setet enkelt med 25-12.

 

Final: Skåne - Stockholm/Gotland 2-0 (25-20, 25-14)

Skåne får revansch på Stockholm/Gotland och förlusten i gruppspelet från gårdagen. Skillnaden var framförallt en markant förbättring i servemottagningen för Skånes del. Detta leder till att duktige passaren Mattias Wikström kan utnyttja ett snabbt centerspel som Stockholm/Gotland har svårt att försvara sig mot. Stockholm/Gotland kör mycket höga bollar ut på kanterna, främst högerkanten. Detta räcker inte riktigt till mot Skånes bra försvar och servemottagning. Skånes snabba centerspel skapar dessutom bra möjlilgheter för deras kantanfallare att utnyttja Stockholmsblocket som får det svårt att läsa Skånes spel. Skåne vinner ett jämnt första set, och kan sedan spela utan press i andra setet och vinna det tämligen enkelt.

Flickor:

Östsvenska - Sydsvenska 0-2 (10-25, 13-25)

Sydsvenska tar hem första segern i gruppen med en stabil vinst över Östsvenska. Första set började jämnt, men sedan kunde Sydsvenska dra ifrån till seger med 25-10, med hjälp av ett mycket bra servande som gjorde det svårt för Östsvenska att komma fram till nät och spela anfall. I andra set startade sedan Sydsvenska taggat och lät aldrig Östsvenska komma in i setet, utan man hade hela tiden en komfortabel ledning.

 

 Värmland/Örebro - Stockholm/Gotland 0-2 (12-25, 8-25)

Även här startade matchen jämnt, men sedan fick Stockholm/Gotland igång ett bra anfallsspel. Framförallt kantspelet fungerade bra, och där fick Värmland/Örebro problem att plocka upp Stockholm/Gotlands tunga anfall. Stockholm/Gotland vann betryggande med 25-12 i första set. Sedan drog man fram som en ångvält i andra set och vann där med 25-8.

 

Skåne - Östsvenska 2-0 (25-13, 25-11)

Skåne startar sin första match starkt och kopplar direkt greppet över Östsvenska. Man leder hela vägen och vinner första set med 25-13. I andra set rycker sedan skånskorna direkt till en 10-poängsledning, med bra servar som främsta vapen. Östsvenska kommer aldrig ikapp, utan Skåne vinner setet med 25-11 och matchen med 2-0.

 

Västsvenska - Värmland/Örebro 1-2 (25-13, 25-27, 10-15)

Setet börjar jämnt, men i mitten av setet kommer Västsvenska igång och plockar 13 raka poäng i en rotation, och vinner setet klart med 25-13. I andra set kommer Värmland/Örebro igång bäst, tar en tidig ledning och leder med 7-8 poäng i mitten av setet. Västsvenska ger dock inte upp utan jobbar sig ikapp till 24-24. Det räcker inte riktigt ända fram denna gång utan Värmland/Örebro tar det andra setet, och matchen går till ett tredje. Sista set börjar med bra försvarsspel och långa bolldueller från båda lagen. Värmalnd/Örebro visar sig lite starkare i anfallsspelet i detta set, och kan vinna setet med 15-10 och därmed matchen med 2-1.

 

Stockholm/Gotland - Västsvenska 2-0 (25-12, 25-9)

Stockholm/Gotland tar hem andra raka segern i gruppspelet, och vinner därmed gruppen. De visar igen upp ett vasst anfallsspel med många fina anfall längs linjerna som Västsvenska hade problem att värja sig mot. Stockholmarna drar ifrån direkt i varje set och ger inte Västsvenska någon chans att koma in i seten.

 

Sydsvenska - Skåne 1-2 (25-17, 20-25, 7-15)

Den bästa matchen hittills i DistriktsSlaget spelades mellan Sydsvenska och Skåne, med Skåne som vinnare. Sydsvenska startade bäst, med ett stabilt block och bra passningar. Detta ledde till seger i första set med 25-17. I andra set följdes lagen åt till ställningen 20-20, men då kopplade Skåne greppet om setet med 2 dödande block av centern Stina Rix på fyra bollar. Sista set börjar jämnt, men med setvinsten i ryggen så drar Skåne ifrån. En stark avslutning av med ett block följt av två serveäss ger Skåne segern med 15-7 och därmed också segern i gruppen.

 

 

Pojkar:

 

Skåne-Sydsvenska 1-2 (25-19, 21-25, 15-17)

Första matchen på pojksidan i årets DistriktsSlag startar med en liten överaskning. Sydsvenska vinner över fjolårssegrarna Skåne med 2-1 i set. I första set ser Skåne ut som det starkare laget, med tunga hoppservar och bra anfallspel. Sedan vänder matchbilden i andra set, Sydsvenska får ordning på förstabollarna och spelar säkert och stabilt. Vinner till slut med 25-21. Tredje och avgörande set börjar med att Skåne drar ifrån. Men Sydsvenska ger inte upp, utan går ikapp och förbi, mycket tack vare tunga kantanfall. Sedan ligger man hela tiden något poäng före, och kan vinna det mycket spännande setet med 17-15.

 

Stockholm/Gotland - Östsvenska 2-0 (25-9, 25-12)

Stockholmarna visar vart skåpet ska stå, utan spelar stabilt och med få misstag, och vinner komfortabelt över Östsvenska med 2-0. Man leder från första bollen i setet. I andra hänger Östsvenska med ett tag, men Stockholm/Gotland jobbar sig med hjälp av bra servar fram några poäng i varje rotation, och vinner setet med 25-12.

 

 

Skåne - Östsvenska 2-0 (25-13, 25-10)

 

Skåne var taggade för revansch efter förlusten i första matchen och tog direkt kommandot i första set. Med hjälp av tunga hoppservar och ett snabbt centerspel fick Skåne Östsvenska ifrån nätet och Östsvenska tvingades till enkla överläggningar. Detta var skåningarna inte sena att utnyttja utan de tog hem setet med klara siffror, 25-13. Andra set började jämnare, men även här visade sig skåningarna vara det starkare laget, och vann till slut med 25-10.

 

Sydsvenska - Stockholm/Gotland 0-2 (23-25, 18-25)

Detta möte mellan de hittills obesegrade lagen i gruppen startade jämnt, där Stockholm mestadels stod för anfallen, och Sydsvenska för försvarsräddningarna. Efter att ha följts åt hela setet rycker Stockholm/Gotland ifrån under de sista bollarna, och kan ta hem startsetet med 25-23. I andra set visar sedan Stockholm/Gotland upp ett stort och stabilt spel, med höga bollar, tunga anfall och få misstag. Detta leder till en klarare setseger i andra set, 25-18 till Stockholm/Gotland.

 

Skåne - Stockholm/Gotland 1-2 (16-25, 25-22, 9-15)

I en välspelad match kunde Stockholm/Gotland dra det längsta strået och vinna med 2-1 mot Skåne. I första set tar man en tidig ledning som man håller setet ut, och vinner med 25-16. I andra set visar Stockholm/Gotland upp ett bra block- och anfallsspel och drar även i detta set ifrån till en trepoängsledning, 19-16. Men med hjälp av fina hoppservar av Filip Mohelainen tar Skåne sex raka poäng, och går ikapp och förbi. De vinner till slut andra set med 25-22. I tredje visar Stockholm sitt stabila stora spel igen, och nöter ner Skåne. Bland annat visar Ludvig Von Sydow upp några fina backspikes som Skåne får problem med. Segerresultatet i sista set skrivs till 15-9.

 

Sydsvenska - Östsvenska 0-2 (22-25, 26-24)

Denna jämna match slutade med att Östsvenska tog sin först seger för dagen, och därmed slutar gruppen med tre lag som har en seger var. I första set leder Östsvenska i början, men Sydsvenska jobbar sig ifatt till 15-15. Sedan tar Östsvenska och rycker ifrån med fem raka poäng i egen serv igen, ett överläge Sydsvenska inte kan hämta igen, och Östsvenska kan vinna setet med 25-22. Andra set är jämnare, men även drar Östsvenska sakta men säkert ifrån, men Sydsvenska ger inte upp. De spelar bättre och kommer ikapp och kan även ta en ledning med tre bollar. Tyvärr för Sydsvenskas del kan de inte knyta ihop säcken, utan Östsvenska kommer upp till lika, och vinner slutligen med 26-24 i ett spännande set.

Skribent: Patrik Bylund

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info