Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

DistriktsSlaget 2010, Tjejer

05 JAN 2010 12:31
Så här dagarna innan DistriktsSlaget har volleyboll.se tagit pulsen på flicklagen.
  • Skapad: 05 JAN 2010 12:31

DistriktsSlaget är tävlingen mellan landets volleybolldistrikt. Alltid kul och intressant men kanske ännu mer spännande denna gång eftersom vi nu har nya gränser och nya distrikt.  

Spelprogram

Ronnie Wilhelmsson, coach för Skåne VBF

Vad är målsättningen?
Vår målsättning är att spela en bra volleyboll.

Vem är er favorit till segern?
Svårt att utse en favorit med den nya indelningen av distrikten men Stockholm-Gotland och Sydsvenska brukar av tradition vara starka.

Profiler i laget?
Nellie Fredriksson som normalt spelar med Engelholms elitlag.

Vad förväntar ni er förutom matcherna?
Det är alltid trevligt med GP och det ger en bra möjlighet att se bra volleyboll i alla klasser.

Skåne, DistriktsSlaget 2010

 

Ronny Öberg, coach för Stockholm-Gotland VBF

Vad är målsättningen?
Försvara Guldet från förra året.

Vem är er favorit till segern?
Känner inte till så mycket om de andra lagen, så jag säger lite "kaxigt” Stockholm-Gotland.

Profiler i laget?
Laget är väldigt jämnt, så vår styrka är nog att vi har en mängd profiler i laget, är det någon som ”faller ur” så kliver en ny in. Laget i år består av spelare  ifrån Sollentuna, Södertelge och Vallentuna, som är representerade med fyra spelare var.

Vad förväntar ni er förutom matcherna?
Förväntningarna inför helgen är väl att träffa mycket volleybollfolk, men framförallt se mycket bra volleyboll på alla nivåer, så tjejerna blir ”taggade” att fortsätta sin satsning på volleyboll.

Stockholm-Gotland, DistriktsSlaget 2010
Foto: Christer Ljung

Övre raden: Rickard Viklund (coach), Josefin Larsson, Ella Andersson, Ester Weisman, Carolina Ljung, Sofia Nacksten, Elsa Assali, Kenneth Ericsson (massör), Ronny Öberg (coach). Undre raden: Isabella Kuné, Sandra Wiman, Hanna Lejeby, Sofia Karlsson, Frida Kindbom, Stefanie Nassar


Sandra Boman, coach för Sydsvenska VBF

Vad är målsättningen?
Vi har inte pratat så mycket om målsättningen men vi hoppas att kunna vara med och kämpa så långt det går. Förhoppningsvis in i det sista! Det är ett glatt och gott gäng. Något som är mycket viktig är att vi tillsammans ska ha så roliga dagar som möjligt med mycket bra volleyboll, glädje och skratt. Klart att det är viktigt att ha några mål uppsatta men vi tar motståndaren som de kommer och ser utifrån det. Så några av målen är: Spela bra volleyboll, ha riktigt roligt och göra vårt bästa.

Vem är er favorit till segern?
Jag har inte så mycket att säga om motståndarna har inte spanat så mycket runt det. Men vet att stockholms tjejerna kan vara vassa.

Profiler i laget?
Alla tjejer är duktiga och kämpar på vi har inte någon speciell att utmärka.

Vad förväntar ni er förutom matcherna?
GP-helgen är ett riktigt bra sätt att se mycket bra volleyboll och träffa nya människor. Många kommer från lite mindre klubbar och är inte alltid vana vid att se Elit volleyboll så det är verkligen att perfekt tillfälle att göra det på. Vi har inga speciella förväntningar men självklart ha kul!
Sydsvenska, DistriksSlaget 2010
Bild: Sydsvenska VBF

 

Madeleine Eriksson, lagledare för Värmland-Örebro län VBF

Vad är målsättningen?
Målsättningen är att ha kul först och främst och att tjejerna får möjlighet att spela med andra än vad de gör annars. Vi tog ett brons förra året och en medalj står på önskelistan i år också.

Vem är er favorit till segern?
Vet inte vilka spelare de andra distrikten har, men Stockholm-Gotland och Sydsvenska lär ha bra lag med. Vi vill självklart blanda oss in i striden om medaljerna!

Profiler i laget?
Rebecka Gustafsson från Lindesberg är en härlig tjej som har alla förutsättningar att bli en bra volleybollspelare. Några andra är passaren Emma Korpi-Palmberg från Orion och Hanna Olsson från Arvika som var med redan förra året och har på ett år utvecklats enormt.

Vad förväntar ni er förutom matcherna?
Att många olika turneringar på alla nivåer samlas samtidigt. Det är en bra miljö där tjejerna har möjlighet att få se volleyboll på toppnivå i Sverige och skaffa sig nya kompisar. En bra motivator med andra ord.

 

Skribent: Paul Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info