Hoppa till sidans innehåll

DistriktsSlaget 2010, Killar

05 JAN 2010 12:31
Så här dagarna innan DistriktsSlaget har volleyboll.se tagit pulsen på lagen.
  • Skapad: 05 JAN 2010 12:31

DistriktsSlaget spelas under trettonhelgen i Duveholmshallen Katrineholm. En höjdartävling och här kommer röster om och av pojklagen.

Spelprogram

Skåne VBF, Sven Nilsson coach

Vad är målsättningen?
Att försvara fjolårets titel

Vem är er favorit till segern?
Mycket svårt att säga! Sammanslagningen av distrikt gör förstås att kvaliteten på lagen kommer att höjas ett snäpp vilket gör det ännu tuffare för oss själva om vi ska försvara titeln.

Profiler i laget?
Laget består av 10 killar med olika bakgrund och erfarenhet. Någon spelar på div 2-3 nivå och var med och vann Distriktsslaget ifjol medan andra precis spelat sina första set i 6-manna. En relativt jämn trupp med tre spelare som får extra stort ansvar. Filip Mokalainen, spelar i div 3 i Svedala och får ta stort ansvar i både servemottagning och anfall. Simon Malmberg, spelar i div 2 i Lund, passare. Fredrik Holgersson, spelar i div 3 i Svedala, passare. Simon och Fredrik var med och vann Distriktsslaget 2009.  

Vad förväntar ni er förutom matcherna? 
Killarna ser förstås framemot att träffa alla tjejerna! Det ryktas också att det ska finnas extremt goda pommes! Att få en möjlighet att se bra volleyboll och förstås att själva spela bra volleyboll.

Skånes killar, DistriktsSlaget 2010
Från vänster: Jonathan Persson, Jeff Frostander, Max Gref, Oscar Nyberg, Filip Mokalainen, Henrik Kockum, Fredrik Holgersson, Simon Malmberg, Axel Ohlin och Oskar Magnusson.

Stockholm-Gotland VBF, Johan von Sydow, lagledare

Vad är målsättningen?
När vi går in i denna tävling är givetvis målsättningen att stå högst upp på pallen. Om vår kapacitet räcker hela vägen får vi se.

Vem är er favorit till segern?
Vi hoppas att vi skall kunna förverkliga de mål vi har, men ser alla de andra lagen som starka motståndare och vi tror att alla lagen har en stor chans att ta hem segern.

Profiler i laget?
Laget är en sammansättning av spelare från Södertälje och Sollentuna. Alla spelare är lika viktiga även om Benja, Dany och Ludde får anses som de mest erfarna i gänget runt vilka vi bygger laget. Dock har vi en känsla av att det inte är de mest erfarna som kommer att vara avgörande i denna turnering, utan vi kommer nog att få se en hel del spelare blomma ut och kanske till och med avgöra. Det är spelarna på marginalen som kommer att göra skillnad.

Vad förväntar ni er förutom matcherna? 
För de flesta av spelarna i vår trupp är detta den första riktiga tävlingen som har föregåtts av en try-out, en uttagning. Detta spelar givetvis en stor roll för alla och kommer att ge en speciell känsla. Att få träffa alla andra som är i en liknande situation skall också bli kul. Vi känner många av spelarna i de andra lagen sedan olika läger och turneringar och det gör att denna sammankomst blir speciellt kul. Att sedan Ungdomens-GP och stora GP går samtidigt och på samma plats, ger att vi kommer att få se en hel de volleyboll av en kaliber som inte samlas så ofta på ett och samma ställe i Sverige.

Stockholm-Gotland, DistriktsSlaget 2010
Foto:Christer Ljung

Övre raden: Sussanne von Sydow (coach), Erik Kolmodin, Gustav Kjell, Alexander Wenkler, Dani Ibrahim, Ivar Westerberg. Undre raden: Noel Carpel, Ludvig von Sydow, Sergej Engström. Infällda: Benjamin Engström, Marcus Menitti


Sydsvenska VBF, Jörgen Karlsson, coach

Vad är målsättningen?
Vi har som mål att förbättra Hallands 3:e plats från förra året. Några av spelarna var med redan då och hoppas att vi få vårt spel att fungera så att vi kan vinna en ädlare medalj. För att vi ska lyckas i år gäller det att vi får fram servemottagningen så att vi kan utnyttja våra långa spelare i anfallet.

Vem är er favorit till segern?
Vi tror att Östsvenska är ett lag som kommer att spela final och vi hoppas att vi kan spela ihop oss och ge dom en match. Tror även att övriga lag kommer att vara starka och att dagsformen kommer att avgöra hur det går.

Profiler i laget?
Årets Sydsvenska lag består i år av en stomme av 6 spelare från Falkenberg med förstärkningar från Värnamo och Vindrarp. Vår viktigaste spelare är Alfred Dalevik som är en servmottagande spiker som får ta ett stort ansvar för laget.

Sydsvenska, DistriksSlagt 2010

 

Västsvenska VBF, Patrik Rehn, ledare 

Vad är målsättningen?
Vårt mål är att vinna så mycket som möjligt, kanske vi kan bli segrare med lite tur.

Vem är er favorit till segern?
Vi tror Skåne har ett bra lag, men vi tror inte det finns nån given favorit i år.

Profiler i laget?
Håll ett öga på tekniske Linus Ekstrand och den store Sam Oehme.

Vad förväntar ni er förutom matcherna?
Det är lite speciellt när de bästa spelarna och lagen i Sverige samlas på samma ställe. Vi hoppas kunna se lite andra stjärnor bland de "stora" grabbarna.

Östsvenska VBF, Jonas Ekman, lagledare

Vad är målsättningen?
Då laget består av spelare från fem olika föreningar är det svårt att veta var vi hamnar placeringsmässigt detta då laget har en bit kvar innan man är samspelta. Målsättningen är att årets distriktsslag ska bli en positiv start på samarbetet i det nya distriktet. Men om vi spelar på topp har vi goda möjligheter att nå en framskjutande placering.

Profiler i laget?
Viktor Lindberg från Vingåker som är född 1996 men redan provat på division 1 spel under säsongen. Men även Victors lagkompis Andreas Brink född 1997 tillsammans med Nyköpings Pontus Sandberg kommer bli viktiga spelare.

Vi tror årets turnering kan bli jättejämn där alla lag har goda chanser att vinna. Både Skåne och Sydsvenska Volleybollförbundet brukar har bra lag troligen så även i år.

Vad förväntar ni er förutom matcherna?
Att årets turnering blir en positiv start på det nya samarbetet i vårt distrikt. Extra kul är att årets pojklag består av spelare från fem olika föreningar och vi för första gången på många år blivit tvungna att hålla uttagningar till laget. Att turneringen ska inspirera spelarna i sin fortsatta satsning på volleyboll.

Östsvenska VBF, DistriktsSlaget 2010

Skribent: Paul Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info