Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

DistriktsSlaget 2010

09 JAN 2010 09:05
DistriktsSlaget 2010 är avklarat. Skåne tog hem guldet för grabbarna medan Stockholm-Gotland tog hem tjejernas tävling. Grattis till dem och till alla andra som deltagit i årets tävling som genomsyrats av god stämning och fantastiskt spel med många jämna och spännande matcher.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:34

Här finns samtliga resultat:

Västsvenska VBF, DistriktsSlaget 2010.
Västsvenska VBF kämpar med framspel. Foto: Olsin sportfoto.

Pojkar

Final: Västsvenska - Skåne 0-2 (16-25, 22-25)
Finalen stod mellan ettan och tvåan från gruppspelet, vilket inte var så oväntat sett på lagens prestationer och spelarmaterial under DistriktsSlaget. Redan från den andra rotationen i matchen tog Skånepågarna greppet om händelserna. Laget gick till 8-3 innan deras framfart fick ett tillfälligt stopp. Västras killar var i kapp vid den 10:e poängen. Men därifrtån var det mer eller mindre en enkel resa för Skåne som tog hem finalens första set med 25-16.

Andra setet där var det ännu jämnare. Det Västsvenska laget tog ledningen med som mest 5 poäng innan halva setet hade spelats. Skåne började sedan att knappa in och var ikapp vid 19 lika. Lagen följdes åt till 21-21 innan det svängde över till Sånes favör. Denna gång för gott. Seger i setet med 25-22 och i matchen med 2-0 i set. Stort grattis till båda lagen som var grymt bra.

Placering 3-4, Östsvenska - Stockholm-Gotland 0-2 (19-25, 22-25)
Dagens näst sista pojkmatch var matchen om placering 3-4. Det var Östsvenska som blivit lite utspelade i sin semifinal mot Stockholm-Gotland som var på vippen att vinna ett set mot Västsvenska. Då kanske man i förväg skulle tro att Stockholm-Gotland skulle starta på ett bra sätt och det var precis vad som hände. Lagen följdes ett bra tag i det första setet med Stockholm-Gotland i ledningen mest hela tiden. Rycket kom efter det 16:e poänget då killarna från huvudstaden/vackra ön som gav setseger med sex poängs övervikt.

Det andra setet startade med bra spel från båda håll. Ju längre in i setet lagen kom desto mer visades nerver. Det blandades strålande prestationer med enkla misstag. Östsvenska hade klart häng och var på väg mot setseger men Stockholm-Gotland visade prov på en supermoral vilket gjorde att de till slut kunde vinna setet med 25-22 och matchen med 2-0 i set. Stor glädje spred sig givetvis både bland spelare och ledare.

Semifinal 1: Östsvenska - Skåne 0-2 (24-26, 9-25)
Den första semifinalen för killarna spelades mellan tvåan och trean i gruppspelet. Matchen startade i högsta möjliga tempo där den ena häftiga bollduellen efter den andra sågs av den relativt stora publiken. Lagen följdes åt i början rent poängmässigt innan Skåne tog ledningen och hade 11-6, 13-8 och 21-14 innan Östlaget gick i kapp och förbi. Östsvenska hade även en setboll som de dock missade vilket gjorde att Skåne till slut tog setet med minsta möjliga marginal.

För matchens utveckling var det troligen inte så bra för Öst med förlusten i första setet. Man kan på sitt sätt säga att att luften gick ur Östsvenska samtidigt som Skåne stärktes mer och mer ju längre det andra setet fortlöpte. När set och matchbollen var inslagen var poängställningen 25-9 i skånsk favör. Skåne således till final medan Östsvenska får rikta in sig på den kommande matchen om bronset.

Semifinal 2: Västsvenska - Stockholm-Gotland 2-0 (25-15, 28-26)
Segraren från första dagens spel, Västsvenska, mötte segraren från dagens kvartsfinal, Stockholm-Gotland i den andra semifinalen. Från matchens början tog Västkillarna taktpinnen och höll ledningen genom setet. Stockholm-Gotland försökte så gott de kunde via time-outsnack vid 9-10 och 12-20 men inget hjälpte. Väst först i mål med god marginal, 25-15.

Det andra setet var mycket tuffare med den intensitet som en så pass viktig match ska ha. Känslorna svallade och lagen kämpade oerhört hårt. Stocholm-Gotland gick ifrån från start och hade en till synes komfprtabel ledning men Västsvenska tog sig samman. Time-out för Väst vid 8-13 och sedan knaprade Väst sig närmare och närmare. Stockholm-Gotland hade förbrukat sina time-outer vid 18-21 och 22-22. Lagen fortsatte tillsammans mot slutet. Stockholm-Gotland hade två setbollar, vilket ändå inte räckte mot Västkillarnas styrka och kyla. Till slut fick publiken se Västlaget som segrare när den stora segerdansen bröt ut.

Västsvenska går alltså till final där Skåne möter upp på andra sidan av nätet medan Stockholm-Gotland har en liten paus innan de ska göra upp om bronset mot Östsvenska.

Kvartsfinal: Sydsvenska - Stockholm-Gotland 0-2 (12-25, 22-25)
Första slutspelsmatchen gick mellan fyran och femman i gruppspelet. Stockholm-Gotland som förlorat alla matcherna under gruppspelet visade sig nu att man ville visa sig från en bättre sida. Första setet, där var det jämnt till 3-3 innan Stockholm-Gotland tog över. Dany Ibrahim hade stor utdelning från sin vänsterkant och framförallt genom fantasiska servar. Laget gick från 7-5 till 16-5 i Danys serve. Syd hyfsade till siffrorna till men mer än till 12 poäng kom de inte.

Sydsvenska gjorde precis det de borde i det andra setets start. De servade väldigt distinkt och deras side-out var förträfflig, vilket gav en ledning med 5-1 och 6-2 i setets inledning. Stockholm-Gotland lyckades bromsa Syd-killarnas framfart och sakta men säkert kom de närmare och närmare. Syd tog time-out vid ledning 18-16 men ingenting visade sig hjälpa. Stockholm-Gotland var i kapp vid den 20:e poängen och gick upp till matchboll (24-22) då tog Syd sin andra time-out. Stor press på lagen och en mycket spektakulär sista boll avgjorde till Stockholm-Gotlands fördel.

Gruppspel

Skåne - Västsvenska 0-2 (23-25, 23-25)
Dagens första match i killarnas tävling visade sig bli mycket dramatisk och spännande. Skåne tog ett visst grepp i början av matchen och hade ledningen med ett par poäng som mest. Västsvenska segade sig sakta men säkert i kapp och vid den 22:a poängen var de i ledningen som de höll setet ut. Andra set utvecklade sig på ungefär samma sätt men Väst gick i kapp lite tidigare i setet. Väst hade 24-20 och de lyckades hålla undan och glädjen var påtaglig i det Västsvenska laget.

Sydsvenska - Östsvenska 2-0 (25-23, 27-25)
Även den andra matchen blev mycket jämn och spännande. Östsvenska hade en liten ledning under första setet men det växlade lite fram och tilllbaka. Öst hade en liten ledning mot slutet där Syd bet ihop och visade sig starkast. Även andra setet var mycket spännnade. Där tog Syd greppet i början men det var mycket tight poängmässigt. Öst gick sedan fram till en liten ledning och hade även setbollar. Men precis som i första så var Syd det som var bäst när det gäller.

Skåne - Stockholm-Gotland 2-1 (25-17, 21-25, 15-8)
Den tredje matchen blev också den en jämn historia och även om det var ojämnt i seten så gick matchen till avgörande set. Första set präglades av Skånes starka spel. Kanske därför att de hade en match i benen och kommit in i turneringen. Man gick ifrån från början med ett par poäng som sedan drygades ut under setet. När domaren blåste av var skillnaden 8 poäng. Andra setet var det Stockholm-Gotland som dominerade och de hade även ledningen med sju bollars övervikt innan de fastnade i en servemottagningsuppställning. Skåne var nästan i kapp innan det lossnade för Stockholm-Gotland som tog sig "i mål" med fyra poäng tillgodo. Det avgörande setet, där följdes lagen åt de första bollarna innan Skånes tyngd tog över. Laget gick snabbt från 7-5 till 12-7 och då var det naturligtvis kört för Stockholm-Gotlands del. Skåne tog hem turneringens första seger.

Västsvenska - Östsvenska 0-2 (18-25, 14-25)
Fjärde matchen för dagen var då vinnare Väst mötte förlorare Öst, vilket så klart renderade i seger för Öst. Första setet var rätt jämt medan det andra setet klart gick till Östsvenska.  

Stockholm-Gotland - Sydsvenska 0-2 (23-25, 21-25)
Matchen mellan Stockholm-Gotland och Sydsvenska blev en mycket spännande historia. Det första setet var väldigt jämnt med Syd en till ett par poäng före hela setet. Det blev till slut seger med minsta möjliga marginal, 2 poäng. Det andra setet följde ungefär samma mönster med aningen större försprång för Sydsvenskas killar under setet som gick till Syd med fyra poäng.

Skåne - Östsvenska 2-1 (26-28, 25-19, 15-12)
Detta var lagens tredje match för dagen där båda lagen hade tagit var sin seger. Som man kunde förmoda blev också matchen mycket jämn. I det första setet skiljde som mest två poäng. Öst låg under vid det 20:e poänget och därefter vägde det över till Östsvenska som gick förbi och vann setet. Skåne tog ett grepp i början av det andra setet och hade en knapp ledning fram till det 12:e poänget då de gjorde det avgörande rycket som ledde till setseger. Öst ledde i det avgörande setet i början. Skåne hängde på var förbi vid ställningen 9-8. Därefter förvaltade skåningarna sin ledning till en seger.

Sydsvenska - Västsvenska 0-2 (22-25, 22-25)
Som egentligen alla matcher under dagen var även denna match oviss ända in i det sista. Lagen följde varandra i det första setet ända till 22-22 då Patrik Ödvall från Västsvenska tog de tre sista poängen i sin serverotation. Andra set tog Syd ledningen från start och hade 14-9. Väst replikerade och var ikapp vid 16-16 och hade ledningen med 21-18. Syd gick i sin tur ikapp till 21-21 innan Väst tog de sista och avgörande poängen för att vinna både setet och matchen.

Stockholm-Gotland - Östsvenska 0-2 (16-25, 25-27)
Den på förhand rafflande matchen mellan de båda lagen från de östra delarna av landet, Östsvenska och Stockholm-Gotland visade sig bli en svängig match. Första halvan av första setet var tight fram det 14 poänget. Då sviktade Stockholm-Gotlands servemottagning betänkligt varpå Östlaget gick till setvinst på många direkta servepoäng. Östsvenska ledde hela det andra setet med några poängs marginal och hade matchbollar vid 24-19. Stockholm-Gotland visade prov på god moral och kämpade sig upp till 24 lika. De kom dock inte till en egen setboll även om det var nära. Set och match till Östsvenska.

Sydsvenska - Skåne 0-2 (16-25, 22-25)
Skåne visade återigen stort spel i början av setet och gick i från till otroliga 12-1 innan Sydsvenska kom in i matchen. Som bäst låg Syd under med 10-15 innan Skåne ryckte igen till en komfortabel setseger. Det andra setet var jämnare än det första men även här var Skåne i täten. Sydsvenska tog time-out vid 10-14 vilket resulterade i att Syd knappade in några poäng på skåningarnas ledning. Men närmare än två poängs underläge kom de aldrig utan Skåne vann setet med 25-22 och matchen i raka set.

Västsvenska - Stockholm-Gotland 2-1 (11-25, 25-23, 15-13)
Stockholm-Gotland som ännu inte vunnit någon match fick igång ett riktigt bra tryck mot Västsvenska med bra serve och tunga spikes. Det ledde till en stor ledning och även en överlägsen seger i det första setet. Västsvenska visade att de ville mycket och gick ifrån direkt i början av det andra setet till 5-1 och 10-6 innan Stockholm-Gotland gick i kapp till 10-10. Därefter var det jämt hela vägen fram till slutet då Väst hade ledningen med 24-20. Då gjorde Stockholm-Gotland ett sista ryck vilket ledde till 23 poäng men inte mer då Väst kvitterade till ett lika. Sista setet för dagen, där startade Stockholm-Gotland ifrån till 6-2 då Väst vände till en ledning med 12-6. Stockholm-Gotland hade så klart mungiporna åt fel håll. De knappade visserligen in men kom aldrig i kapp. Västsvenska vann setet, match och faktiskt även gruppen.

Skånes VBF, DistriktsSlaget 2010. Foto: Olsin Sportfoto
Skånelaget försöker nå långt i försvar och i turneringen. Foto: Olsin sportfoto

Flickor

Final: Stockholm-Gotland - Nordsvenska 2-0 (25-10, 25-10)
Stockholm-Gotland fortsatte att spela stabilt i serv och mottagning vilket gjorde det svårt för Nordsvenska att få till anfallet. Första set gick klart till Stockholm-Gotland. Plus till passaren Ella i första set som levererade stabila pass setet igenom. Andra var en upprepning av första set. Tjejerna från norr hade svårt att få grepp på de hårdservande tjejerna från Stockholm-Gotland.

Stockholm-Gotland vann andra set med 25-10 och är därmed DistriktsSlags Mästare 2010. Stort Grattis! Stort grattis till Nordsvenska som vann silvret.

Placering 3-4: Sydsvenska - Skåne 2-0 (25-16, 25-13)
Det blev Sydsvenskas tjejer som tog hem bronset i årets DistriktsSlag.  Skåne kom aldrig upp till den nivån som de har spelat stundtals. Sydsvenska hade bra servar som gjorde det svårt för Skåne att komma till bra avslut. Sydsvenska har genomgående haft bra spel och kämpat riktigt bra. Det var ett glatt gäng tjejer och två glada coacher som tog hem Sydsvenskans första brons. Stort Grattis.

Semifinal 1: Skåne - Nordsvenska 1-2 (15-25, 25-17, 13-15)
Spänningen låg i luften redan på uppvärmning, nu var det dags för semi, skulle det norlänska laget eller det skånska laget gå till final? I första set var tjejerna i norr mest avslappnade och gjorde allt rätt från alla håll medan Skåne tjejerna spelade stressat och gjorde många egna misstag. Bra passningspel till mitten och kant bäddade för seger i första set för Nordsvenska. Skåne deppade inte utan i andra set startade de med mycket bra servar från nr 5 Evelina och de gick upp till en sex noll ledning. Det fina spelet Nordsvenska visade upp i första set var som bortblåst. Nu var det skånes centrar som klev fram och visade vägen. Skåne kunde vinna det andra med 25-17. I tredje set startade Skåne som i andra med tryck i serven från nr 12 Emma och med nr 9 Nellie på kanten tog Skåne en tre noll ledning. Setet blev tillslut en rysare där båda lagen spelade bra och det stod länge och vägde. Nordsvenska gjorde en bra upphämtning och stog tillslut som vinnare och är nu ett av finallagen.

Semifinal 2: Stockholm-Gotland - Sydsvenska 2-0 (25-20, 26-24)
Den andra semifinalen bjöd upp till spel även den. Stockholm-Gotland fick stå för favoritskapet då de gick obesegrade under gårdagen. Matchen var jämn och välspelad. Sydsvenskas kämpaglöd gjorde att de tog upp en hel del omöjliga bollar samt återigen bra tryck på servarna. Stockholmslaget är det laget som visat bäst mottagningspel av alla lag i tuneringen och där har de mycket att vinna. Första set hade Stockholm-Gotland bra koll och kunde vinna med 25-20. Andra set var mer öppen där lagen följdes åt in i det sista. Båda lagen spelade lite mer försigtigt men till slut var det Stockholm - Gotland som blockade ner sista bollen och vann med 26-24.

Kvartsfinal: Sydsvenska - Värmland-Örebro 2-0 (25-23, 25-22)
Onsdag morgon, -18 grader ute men i Duveholmshallen var det betydligt värmare. Slutspel mellan Sydsvenska och Värmland-Örebro. Tjejerna i Sydsvenska vann gårdagens match över Värmland-Örebro men idag var det en jämn drabbning. Första set följdes lagen åt och bollen byte sida många gånger. Möjligen var det Sydsvenska med ett bättre självförtroende i slutskedet som vågade spike i de avgörande bollarna. Setet slutatde 25-23 till Sydsvenska

I andra set började Värmland-Örebro bättre och hade en ledning på 7-5, de hade absolut ett bättre spel än gårdagen och det var roligt att se att många i laget klev fram och tog för sig. Sydsvenska med många bra servare kom i fatt och höll undan fram till set vinst och därmed spelar Sydsvenska semifinal lite senare idag.

Gruppspel

Sydsvenska - Värmland-Örebro län 2-1 (24-26, 25-13, 15-5)
Första matchen för flickorna i distriktslaget 2010 började lite trevande. Lagen kände på varandra men sen kom Sydsvenska igång och tog en ledning på 16-9. Därefter vaknade Värmland-Örebro läns tjejer till och tog tio raka poäng och gick upp till en två poängsledning. Setet stod och vägde och slutligen kunde Värmland-Örebro län vinna setet med 26-24. I andra set tog Sydsvenska kommandot och och vann med klara 25-13. Det tredje avgörande setet vann Sydsvenska med 15-5. Sydsvenska vann matchen framför allt på bra serv och bra nätspel i block såsom spike.

Skåne – Stockholm-Gotland 1-2 (16-25, 25-23, 7-15)
Stockholm-Gotland  började första set starkast och med bra spel och bra servar. De tog hem första set med 25-16. I andra set var Skånelaget mer samspelta, bättre block och anfall än från första set gjorde att skånelaget gick mot en setvinst med 25-23. I det tredje setet kom Skåne tjejerna inte riktigt in i matchen. Stockholm-Gotland ångade på med bra passningsspel men framför allt bra kantspel från Södertälje tjejen Josefin Larson.  Setet slutade med 15-7 och en 1-2 vinst till Stockholm-Gotland.

Värmland-Örebro län - Nordsvenska 0-2 (14-25, 18-25)
Värmland-Örebro läns flickor hade svårt att komma till anfall då Nordsvenska satte press på en gång med bra servar. Första set gick till flickorna i norr på ett övertygande sätt. Andra set var betydligt jämnare. Bra spel och en hel del långa bolldueller. Nordsvenska laget såg dock mer och mer ut som vinnare och kunde sätta punkt på matchen med ett servess.

Stockholm-Gotland - Sydsvenska 2-0 (25-20, 25-14)
Mellan Sydsvenska (Halland och Småland) och Stockholm-Gotland brukar det oftast vara jämna matcher, så även denna gång. Lagen följdes åt men till sist kunde Stockholm-Gotland tack vare fina servar vinna första set med 25-20. Andra set hade Stockholm-Gotland ett lite övertag och som slutligen växte och växte. Stockholm-Gotland kunde vinna övertygande med 25-14. Matchen bjöd på många bra bolldueller från både håll.

Skåne - Sydsvenska 2-1 (25-18, 21-25, 15-12)
Nellie i Skånelaget visade vägen när Skåne tog ett övertag i första set. Ett mycket välspelat set där Skåne vann med 25-18. I andra set började Sydsvenska sätta press på sina servar vilket medförde att skånelaget hade svårt att få fram förstabollar till passaren och anfallet uteblev. Sydsvenska kunde lätt passa upp bollen i mitten för flera avgörande spikar. Sydsvenska släppte inte sin ledning utan vann setet med 25-21. Tredje avgörande set ångade Sydsvenska på och hade en ledning på 10-3. Skåne släppte då sina spelnerver och helt plötsligt började Skånetjejerna att ta in försprånget och vände matchen och setet.

Stockholm-Gotland - Värmland-Örebro 2-0 (25-13, 25-14)
Stockholm-Gotland har nu blivit värma i kläderna och har minskat sina misstag. Detta fick Värmland-Örebro känna på i den sjunde spelmatchen för DistriktsSlaget 2010. Stockholm-Gotlands tjejerna gjorde få misstag och hade återigen bra servar och stabilt anfallsspel vilket ledde till en seger. Värmland- Örebro hade stundtals riktigt bra anfall på vänsterkanten men räckte inte riktigt till denna match.

Nordsvenska - Skåne 2-0 (25-14, 25-15)
Nordsvenska laget tog revansch från förra matchen och spelade riktigt bra matchen igenom. Det som skilde lagen åt var Nordsvenskans starka blockspel och en tuffare serv. Skånelaget gjorde också flera egna misstag. Med glimten i ögat menar Mattias och Rickard i Nordsvenska laget att det var en coachseger.

Sydsvenska - Nordsvenska 2-1 (21-25, 25-16, 17-15)
Näst sista matchen för dagen blev en rysare. Nordsvenska laget började som de slutade förra matchen, medan Sydsvenska hade svårt att styra spelet. I andra set var det ombytta roller där Sydsvenska kom in rätt i setet och spelet fungerade riktigt bra medan Nordsvenska spelade stressat. I avgörande set började Sydsvenska bra och tog en ledning med fyra bollar, men Nordsvenska hämtade i kapp tack vare bra servar från nr 5 Sofia och bra spel framme vid nät. Det såg länge ut att Nordsvenska skulle ta hem segern men då började Sydsvenska att serva bra och de fick en matchboll. Nordsvenska klarade första matchbollen och höll på att också vinna nästkommande boll men den gick till Sydsvenska och med andra matchbollen tog också Sydsvenska hem segern.

Värmland-Örebro - Skåne 0-2 (22-25, 17-25)
Sista matchen för dagen startade en timme efter utsatt tid. Lagen följdes åt under setet men där Skåne vågade mer i anfallet de sista bollarna och tog där med setet. Andra set första del kom Värmland - Örebro igen med sitt spel men Skåne behöll skärpan och efter många bra bollar stod Skåne som segrare. Bra i Värmland- Örebro var passaren nr 8. I Skånelaget spelade nr 12 Emma riktigt bra med bra framspel och spikar i viktiga lägen. 

Skribent: Paul Engström/ Camilla Park

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info