Hoppa till sidans innehåll

DistriktsSlaget - tävlingen som engagerar

04 JAN 2011 08:08
DistriktsSlaget avgörs 5-6 januari i Katrineholm som en del av GP-helgen. Tävlingen skattas som en av de roligaste ungdomstävlingarna på flera sätt.
  • Skapad: 04 JAN 2011 08:08

Spelarna som får vara födda 1996 eller senare och vi kommer att få se allt från elitseriespelare till dem som är att betrakta som nybörjare. DistriktsSlaget är den första tävlingen, sett ur åldersperspektivet, där det spelas traditionell volleyboll. Så sent som förra våren var det Volley 2000 som gällde. Precis som tidigare år  räknar vi med att glädje och engagemang är det som kommer att prägla tävlingen.

Årets upplaga drar sex flicklag och fyra pojklag.

Pojkar   Flickor  
Skåne   Skåne Värmland-Örebro
Stockholm-Gotland   Stockholm-Gotland Västsvenska
Sydsvenska   Sydsvenska Östsvenska
Östsvenska      

I DistriksSlaget är det vanskligt att utse favoriter. Ska man ändå ge sig till att tippa utgången är det troligt att:

Skåne tar en finalplats i killarnas tävling och att trolig motståndare blir Stockholm-Gotland med Öst- och Sydsvenska som outsiders.

Stockholm-Gotland har vunnit de två senaste flicktitlarna och att det blir tredje gången gillt är ett tips så gott som något. Främsta utmanare om titeln trors Sydsvenska bli. De andra lagen med Skånes tjejer i täten kommer att göra allt för att visa att dessa tips är helt uppåt väggarna fel.

Tävlingarna startar 5 januari på morgonen och avslutas med finaler 12:45 på torsdag 6 januari. Allt genomförs i Duveholmshallen/C.

Under tävlingen kommer resultat att publiceras löpande liksom korta referat om matcherna samt inte minst kommer bilder från tävlingen att läggas ut på volleyboll.se.    

Här är några lags tankar om DistriktsSlaget:

Stockholm-Gotland (Flickor)

Vad är målsättningen?
- Spela bra matcher och ha kul.

Vem är er favorit till segern?
-Har inte koll på övriga lag, men Skåne brukar alltid vara bra, men vi vill gärna blanda oss i toppstriden.

Profiler i laget?
- Varje spelare är en profil i  sig.

Vad är det som gör GP-helgen speciell och vad förväntar ni er förutom matcherna?
- Speciellt med GP-helgen är att landets bästa lag är samlade. Så det brukar vara riktig bra volleyboll på alla nivåer, samt att träffa många volleyboll vänner.

Skåne (Pojkar)

Vad är målsättningen?
- Att försvara guldet!

Vem är er favorit till segern?
- Vi ser oss själva som favoriter tillsammans med Sydsvenska (enligt rykte ska ett par av de andra distriktens riktiga stjärnor spela GP och om detta rykte stämmer så ökar förstås våra chanser).

Profiler i laget?
- Oscar Magnusson, Oscar Nyberg och Filip Mokalainen var samtliga med i förstauppställningen i fjol när vi tog hem segern. Stabila spelare som alltid presterar. Jacob Link, Född 1997, vänsterhänt högerspelare som har en mycket ljus framtid i volleybollen. Jacob väljer bort en treveckors resa till Thailand för att kunna vara med på Distriktsslaget. Vilken inställning till sin sport!

Vad är det som gör GP-helgen speciell och vad förväntar ni er förutom matcherna?
- GP Helgen är ett perfekt sätt att se bra volleyboll, träffa ledare och spelare från hela Sverige och ett utmärkt sätt att få ett grepp om Svensk Volleybolls framtid! Och grymt kul förstås!

Stockholm-Gotland (Pojkar)

Vad är målsättningen?
- Vårt främsta mål är att spela ett moget spel med många anfallsvägar och vi har även ambitionen att spela ett snabbt centeranfall. Vi hoppas att vårt sätt att spela volleyboll tar oss hela vägen till final och ett guld.

Profiler i laget?
- Ludvig von Sydow. "Ludde" besitter redan idag ett spektakulärt anfallsspel vilket vi kommer att få se prov på under dagarna i Katrineholm.

- Ivar Westerberg. Ivar kan spela på de flesta positioner men under denna turnering så kommer han främst nyttjas på passarpositionen varifrån han kommer att styra lagets spel.

Vad är det som gör GP-helgen speciell och vad förväntar ni er förutom matcherna?
- Vi förväntar oss att få spela många matcher mot kvalificerat motstånd i form av Sveriges bästa ungdomsspelare. Vidare så ger GP-slutspelet våra unga spelare en bra möjlighet att titta på högklassig volleyboll och förhoppningsvis få inspiration till att jobba ännu hårdare för själva någon dag bli elitspelare.

Sydsvenska (Pojkar)

- Vi siktar på att spela en bra volleyboll och ha fantastiskt roligt på plan, sedan får vi se hur långt det räcker.

Skribent: Paul Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info