Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
IK Sätra visar en av de signerade tröjorna

”Det var drömmen för oss”

03 MAJ 2014 12:45
IK Sätra från Gävle är på plats på första gången på Mikasa Challenge. Det är en klubb som satsar på att barnen får spela fem bollsporter, där en av dem är volleyboll. De unga spelarna i laget är överens om att fredagens landskamp då de fick autografer av alla spelarna i det svenska landslaget, var som att få en dröm att gå i uppfyllelse.
  • Skapad: 03 MAJ 2014 12:45

-Titta här, vi fick autografer av alla som satt där. Spelarna var jättesnygga, jättesnälla och de var jätteduktiga att spela. Vi hejade allt vad vi orkade. Tänk, vi var med och såg till att sätta publikrekord i hallen också, det är jättecoolt, säger alla spelarna i en kör.

De har just avslutat en match mot Sollentuna i U11-klassen. Ida Backlund, Meja Strand, Emma Edring, Julia Backlund och Jasmine Jönninge är nöjda med sitt eget spel.

-Nu har vi tränat volleyboll ganska mycket inför den här turneringen, men vi spelar också fotboll, innebandy, basket och handboll. Vi är med på turneringar lite då och då i alla sporterna. Jag tror vi blir ännu bättre spelare och när vi är äldre kan vi ju välja någon av sporterna, men vi kan också få fortsätta med alla fem om vi vill.
De ser fram emot discot, och vill gärna spela många matcher också.

I U11-klassen är alla vinnare och alla får medalj. Bland ledarna runt planen är det positiva ord som hörs för att peppa barnen.

-Det här är ett fantastiskt bra upplägg med olika nivåer. Det är så bra att man kan vara med utifrån lagets förutsättningar. Nästa år har vi som målsättning att ta med alla våra spelare i föreningen, så att alla får vara med och uppleva det här i Örebro!, säger tränare Maria Jonsson.

Sollentuna U11 2

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info