Hoppa till sidans innehåll

Danderyd laddar för U16-mästerskapet

15 MAR 2016 20:46
Om exakt en månad är det dags. Spelare födda 2001 eller senare välkomnas till Falköping för att delta när det nyutvecklade U16-mästerskapet har premiär. Bland de som anmält sig hittar vi bland annat Danderyds SK.
  • Skapad: 15 MAR 2016 20:46

Falköpings VK står arrangör när det helt nya U16-mästerskapet går av stapeln under helgen 16-17 april. Nyheten består i första hand i att klubbar kan anmäla fritt antal lag och dessutom får välja nivå enligt det färgsystem som använts för fyrmanna inom svensk volleyboll under många år. 

Bland de som beger sig till Falköping återfinns Stockholmsklubben Danderyd. Föreningens ordförande tillika lagets tränare, Dominique Sjögren, är positiv till upplägget:

– Jag tycker att det är vettigt. Det ger alla klubbar och spelare chansen att delta i en nationell turnering. Dessutom har alla föreningar möjlighet att ställa upp med flera lag.

"Kan ge en fingervisning"

Danderyd ställer upp med ett lag i nivå svart - den svåraste av klasserna. Sjögren tror att man har goda chanser att utmana.

– Det är lite svårt att veta hur man ligger till jämfört med de övriga lagen i Sverige. Det är just det som är så roligt. I Stockholmsområdet finns det bra lag i både Södertälje och Sollentuna, som vi har hårda duster med, men hur vi står oss mot resten av Sverige har jag ingen aning. Om man spelat Mikasa Challenge har man kanske lite grepp om det.  Vi slutade på fjärde plats där, och kanske ger det en fingervisning. 

Under helgen bjuds det bland annat på föreläsning med fokus på hur man ska få ungdomar att stanna längre inom volleybollsporten. Dominique jobbar själv aktivt med frågan:

– Det är svårt, helt klart. I Danderyd försöker vi vara väldigt generösa mot spelarna. Vi låter dem spela och träna så mycket eller lite de vill. Vi tror att det är bra om de får viss frihet och att de själva får bestämma vilken nivå de vill satsa på. 

För den som är intresserad av att delta i mästerksapet finns fortfarande möjlighet, men det gäller att skynda sig. Sista anmälningsdag är den 18 mars, nu på fredag. 

Anmäl ditt lag via den här länken! 

Vad? - U16-mästerskap
Var? - Falköping
När? - 16-17 april (Sista anmälningsdag: 2016-03-18)
Hur? - Anmäl dig här

Här hittar du mer information om arrangemanget!

LÄS MER
Här är alla kvartsfinalserier i SM-slutspelet
Klart: Så spelas SM-slutspelets kvartsfinaler
Hylte/Halmstad redo att skjuta skarpt 

Skribent: Herman Sewelén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info