Hoppa till sidans innehåll

Brottarklubben satsar mot USM-kvalet

10 MAR 2016 17:26
Att allt fler upptäcker glädjen och nyttan i volleybollsporten är inget nytt, desto mer förvånande då att ett av rörelsens allra färskaste tillskott i grund och botten är en brottarklubb.
  • Skapad: 10 MAR 2016 17:26

Hököpinge Brottarklubb är en förening i omvandling och är på god väg att införlivas i Volleybollsverige. Sedan en tid tillbaka bedriver klubben volleybollträningar för ensamkommande ungdomar. Bakom det framgångsrika initiativet står föreningens starke man, Kenneth Nordström.

– En dag ringde det på telefonen. Det var ett flyktingboende som frågade om vi kunde bjuda in ungdomarna på brottning, så det gjorde vi, säger Kenneth och fortsätter:
– Jag kunde dock snabbt konstatera att det inte var intressant för våra vänner från Afghanistan, så jag började fundera på vad vi kunde hitta på istället. Jag har ju ett huvud fullt av idéer och kom att tänka på volleyboll. Min dotter spelar och jag vet att sporten är populär i Afghanistan, så varför inte?

Kan inget om sporten

Regler och taktik blev en petitess i sammanghanget. Det viktigaste var att få igång verksamheten så snart som möjligt för att aktivera ungdomarna.  

– Jag kan egentligen ingenting om sporten, men jag har gett mig fan på att göra mitt bästa. Och det har fungerat bra hittills. De flesta av grabbarna älskar det.

Projektet har utvecklats i raketfart. Träningsgruppen blev snabbt ett lag och närmar sig nu alltså klubbstatus. Mellan åtta och tolv spelare närvarar under var och ett av de tre träningspass som hålls varje vecka. Faktum är att det hela har gått så långt att Kenneth och laget satsar för fullt mot kommande USM-kval i Falkenberg, helgen 19-20 mars.

– Det ska bli skitkul! Häromdagen fixade vi lagtröjor; att det egentligen är fotbollströjor spelar mindre roll. Grabbarna är stolta och känner jättemycket glädje.
– Hur det går i själva kvalet spelar inte så stor roll. Det viktigaste är att vi deltar. Det räcker. Det är en seger i sig.

Vad är målet med verksamheten?
– Vi får se vad som händer. Många av de här grabbarna kan flytta på kort varsel om de blir placerade. Men målet är att det ska bli en volleybollklubb i Vellinge. Kan jag klara av att starta en brottarklubb kan jag minsann se till att det blir en volleybollklubb också.

LÄS MER
Landslagsduon satsar vidare på var sitt håll
Uppsala laddar för kvalfyllda tider

Elitserieklara Lunds VK tar över Instagram

Vändning i toppen - skiktning i 
botten
Westan växer med välgörenhetsprojektet
 

Skribent: Herman Sewelén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info