Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Bronsmatch Sverige - Danmark 1-3

25 SEP 2011 14:38
Inte heller de svenska tjejerna lyckades ta hem en medalj på NM U17 utan hamnade på fjärde plats.
  • Skapad: 25 SEP 2011 14:38

Sverige startade riktigt bra med 4-0 i den första rotationen och därefter höll man danskorna bakom sig med 4-6 poäng ända fram till slutet av setet. Då knaprade Danmark in en del men kom inte närmare än till tre poängs förlust i setet som slutade 25-22 i svensk favör.

Med stärkt självförtroendet gick nu danskorna in i andra set och tog kommandot från start. Det danska laget höll svenskorna några poäng bakom sig under hela setet och när setet tog slut stod det 25-18 på tavlan i dansk favör.

I starten av det tredje setet var det jämnt från starten och fram till ungefär halva setet var spelat. Då Danmark tog över mer och mer och vann setet med 25-19.

Fjärde setet blev även det sista setet i matchen. Setet utvecklades i dansk favör och det danska laget gick ifrån till seger i setet med 25-20 och matchen med 3-1. Bronset gick till Danmark medan Sverige blev fyra i turneringen.  

Bästa poängplockare i det svenska laget;
- Nellie Fredriksson 20 poäng
- Sofia Gustavsson och Emilie Hedenberg 8 poäng

Kalle Nordén, assisterande coach för det svenska laget

"Vi servade bra i första set och då skapade vi tryck och vi vann setet. Sedan tappade vi servemottagningen och det blev svårade och svårare att komma till bra anfallslägen vilket i sig ledde till att vi blev alltmer passiva i anfallsspelet. Tjejerna orkade inte riktigt komma upp i den klass som hade behövts för att ta hem segen i den här matchen."

Skribent: Paul Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info