Hoppa till sidans innehåll

Beachvolleygymnasium i Falköping

02 NOV 2010 17:04
Några av Sveriges främsta unga beachvolleyspelare kommer framöver att få möjlighet att gå på Riksidrottsgymnasiet i Falköping. Skolverket fattade idag beslut om att Svenska Volleybollförbundet och Falköpings kommun kan bygga upp ett beachvolleygymnasium med riksintag för elever från hela landet.
  • Skapad: 02 NOV 2010 17:04

- Beachvolleyn har vuxit i Sverige under senare år, mycket tack vare den nationella beachtouren, Swedish Beach Tour, som har lyft fram sporten. Då känns det både roligt och naturligt att vi gör det möjligt för unga elever att gå en unik spetsutbildning med mycket träning i beachvolley där andra volleybollelever redan går, säger Svenska Volleybollförbundets generalsekreterare Bengt Wicksell.

- Antalet elevplatser på Riksidrottsgymnasiet i Falköping utökas från 60 till 72 under de kommande tre åren för att vi ska kunna bygga upp en spelarutvecklingsmodell mot elit i beachvolley, som vi idag har för volleyboll. Det känns oerhört inspirerande att få den här möjligheten, säger verksamhetschefen för volleybollgymnasiet Jeanette Jonsson.

- Ännu återstår många detaljer att lösa och det är inte klart när de nya eleverna kommer att kunna börja, men med beslutet från Skolverket i ryggen kan vi nu fortsätta planeringen, säger Jeanette Jonsson.

Stor satsning från Falköpings kommun

Kommunen gör en stor satsning genom att bygga en ny beachvolleyhall i Falköping. Det blir den femte inomhushallen för beachvolley i Sverige.

- Det känns spännande och positivt för Falköping och Ållebergsgymnasiet. Vi har ju haft en satsning på volleyboll i flera år och ser det här som en fortsatt satsning på beachvolley. Det är också en utmaning med många möjligheter för oss att bygga en ny beachvolleyhall i Falköping, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Allan Bjärkhed (KD).

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info