Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mikaela Wingqvist

Årets höjdpunkt för volley 2000

03 MAJ 2012 10:56
I helgen spelas Volley 2000 Mästerskapet i Falköping med 195 lag som tillsammans ska spela inte mindre än 620 matcher under två dagar. Det är Svensk volleybolls största evenemang och mötesplats. Fullt drag utlovas redan på fredag kväll med All Star match innan turneringen inleds på lördag.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:17

Förberedelserna är i full gång i Falköping för att se till att 29 banor är klara i åtta hallar.
- Det är stressigt värre så här inför turneringen för att få allting på plats. Men, det ska bli jätteroligt att se alla ledare och spelare här, säger Paul Engström, som är tävlingsledare och i många år arbetat med Volley 2000 Mästerskapet.

En ny spelplats i gruppspelet

Volley 2000 spelas av barn mellan 10 och 14 år, med regler som är anpassade för åldern. Olika nivåer finns på spelet, där lag kan ställa upp i klasserna grön, blå, röd eller svart. Stora klubbar kommer med många lag, andra med enstaka lag. Tanken är att alla ska ha en rolig helg som för många avslutar säsongen.
- Anrika Fredriksbergshallen finns inte längre. Falköpings kommun bygger om en annan hall, så i år blir det färre banor än vanligt. För att få ihop gruppspelet hyr vi Kyrkerörsskolans idrottshall. Kyrkerör är inte en optimal lösning men ett måste för att få ihop spelschemat för gruppspelet, säger Paul.

Mästerskapet syns i Falköping

Alla elever på Riksidrottsgymnasiet i Falköping hjälper till under helgen som funktionärer. Och i Falköping syns det tydligt att staden får ett stort tillskott av unga volleybollspelare och ledare.

- Att vi är många syns inte minst när vi beställer maten från Falköpings kommun. Totalt blir det ca 1300 luncher som ska serveras och ca 1100 som beställt logi, avslutar Paul.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info