Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jakob Birgersson. Montage: Joakim Bengtsson.

Utbildningsportalen


Utbildningsportalen är en lättillgänglig, digital övnings- och kunskapsbank för planering, analys och kommunikation inom idrott och träning. Tjänsten är till för alla som är nyfikna på att lära sig mer om volleyboll och beachvolley. Det bästa av allt? Verktyget finns tillgängligt via både mobil och surfplatta och är därför enkelt att använda som redskap inför och under träningar! Köp registreringskoder i dag!

Vad Utbildningsportalen erbjuder
Utbildningsportalen erbjuder både färdiga övningar och träningsprogram. Det hela levereras via text, bild och film. Tjänsten innefattar övningar för allt ifrån Kidsvolley och Fyrmanna, hela vägen upp till volleyboll och beachvolley på seniornivå. Dessutom utgör verktyget en plattform för kursmaterial och andra dokument som kopplas till tränarutbildningar.

Skräddarsy och skapa
Utbildningsportalen har stor potential. Svensk volleyboll har skapat en grund med dokument, övningar och träningsprogram som varje användare kan utveckla efter eget behov och egna önskemål. Som användare kan du nyttja befintligt material och få del av automatiska uppdateringar. Du kan också skräddarsy portalen för att passa just din klubb, ditt lag eller dig personligen. Utbildningsportalen låter dig exempelvis skapa enga övningar med hjälp av ett kraftfullt verktyg, samt plocka ihop egna träningsprogam efter behov.

En Utbildningsportal - fyra produktwebbar
Utbildningsportalen består av en övergripande startsida som presenterar och paketerar innehållet. Därunder sorterar fyra så kallade produktwebbar: Kidsvolley, Fyrmanna, Volleyboll och Beachvolley. Det är i produktwebbarna som övningarna, träningsprogrammen och ritverktyget återfinns. Här hittar man också teorimaterial och information om regler och nivåer. Dessutom utgör var och en av webbarna plattformar för kursmaterial och andra dokument som kopplas till tränarutbildningar.

För att få tillgång till en produktwebb ska du köpa en registreringskod. Mer information om beställningsförfarandet finns längre ner på den här sidan.

Produktwebbarna:
Kidsvolley - volleyboll.se/utbildningsportalen/kidsvolley
Volleyboll Level 4-7 * - Volleyboll Level 4-7 (sisuidrottsbocker.se)
Volleyboll - volleyboll.se/utbildningsportalen/volleyboll
Beachvolley - volleyboll.se/utbildningsportalen/beachvolley

* Notera att det är en ny adress till Level 4-7 portalen.

Ett levande material
Utbildningsportalen är ett levande material som kommer uppdateras löpande med nya övningar, träningspass och annat nyttigt material. Det är enkelt att bygga ut och avancera.

Kvalitetssäkrat
Utbildningsportalen utvecklas av Riksträningscentrum i samspel med SISU Idrottsböcker, förlaget i idrottens utbildningsorganisation, SISU Idrottsutbildarna. Tillsammans med en arbetsgrupp bestående av utbildningsansvarige Jeanette Jonsson, kanslipersonal och ett par medlemsföreningar utformar parterna portalen och fyller den med innehåll.

Utforska och upptäck
Klicka in på www.volleyboll.se/utbildningsportalen, upptäck vad tjänsten har att erbjuda och beställ hem registreringskoder och inloggningsuppgifter.

Få tillgång till produktwebbarna
Vill du få tillgång till en produktwebb på Utbildningsportalen? Köp en registreringskod! Koden ger dig tillgång till produktwebben och möjlighet att utnyttja alla verktyg däri.

Registreringskoder till Utbildningsportalens produktwebbar ingår i Svensk volleybolls tränarkurser. Det betyder att du som läser en tränarkurs i exempelvis Kidsvolley per automatik får tillgång till Kidsvolleyns produktwebb på Utbildningsportalen.

SÅ KOMMER DU IGÅNG

STEG 1 - Köp folder med registreringskod
1. Klicka in på den produktwebb du önskar få tillgång till.
2. Klicka på boxen "Köp produktwebben".
3. Lägg till produktwebben i varukorgen och genomför beställningen.
4. En folder innehållande en registreringskod dimper ner i din brevlåda nästa vardag.

STEG 2 - Registrera dig
1. Öppna foldern och skrapa försiktigt fram koden som ger dig tillgång till produktwebben. Det är en personlig engångskod och den är förbrukad så snart du registrerat dig.
2. Starta datorn, surfplattan eller mobilen, öppna en webbläsare och surfa in på produktwebben du vill registrera dig på.
3. Klicka på knappen ”Registrera” som finns på toppen av sidan, Följ sedan anvisningarna.
4. När du registrerar dig anger du registreringskoden och din mejladress. Ett mejl skickas till mejladressen du anger.
5. Logga in på ditt mejlkonto, öppna mejlet och slutför registreringen.
6. Klar! Du har nu tillgång till produktwebben och är redo att utforska Utbildningsportalen.

STEG 3 - Logga in
1. Klicka in på den produktwebb du du registrerat dig på.
2. Fyll i E-post och lösenord och klicka på knappen "Logga in".

STEG 4 - Lär känna verktyget
Det bästa sättet att lära känna sajten på är att klicka runt och utforska alla verktyg och boxar. Dessutom finns nyttiga informationsfilmer som visar hur du använder övningsbanken, de färdiga träningspassen och det kraftfulla ritverktyget.

Uppdaterad: 17 SEP 2018 10:36 Skribent: Svensk volleyboll
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info