Hoppa till sidans innehåll
Niondeklassare så långt ögat når, och instruktörer. Utvecklingslägret i Falköping blev mycket lyckat.

Mer utveckling i Falköping

09 NOV 2022 16:21
Frejahallen i Falköping står sällan still.
När gymnasieeleverna på RIG avnjöt höstlov arrangerade Svensk Volleyboll i stället utvecklingsläger för niondeklassare.
– Bra att ha någon som tittar på mig, säger deltagaren Texas Pilsmedh.
  • Uppdaterad: 09 NOV 2022 16:21

Under fyra intensiva dagar, med dubbla träningspass varje dag, fick niondeklassare chansen att tränas av instruktörer från både RIG i Falköping och från NIU i Umeå och Huskvarna.

Från Umeå kom Julia Enlund och från Huskvarna Jens Persson och anslöt till RIG-tränarna Göran Persson, Robert Söderberg, Naoko Hashimoto och Haitham Aleter.

­– Mycket nyttigt för både instruktörer och spelare att träffas och lära sig mer tillsammans. Svensk Volleyboll mår bra av korsbefruktning, säger verksamhetschefen Ulric Svensson.

Ett 40-tal unga spelare, alla i årskurs 9, från Västerbotten till Skåne, samlades för att få nya insikter och infallsvinklar i sitt volleybollärande.

– Jag är inte van att få så mycket uppmärksamhet från någon som tittar på varje steg jag tar. Det var kul, säger Texas Pilsmedh om upplevelsen.

Under veckan fick samtliga, utöver volleybollen, ett träningspass i becahvolley i beachhallen strax intill, och alla fick göra fystester under Göran Perssons ledning. För många var det första gången.

– Det här var nyttigt för alla som var här. Jag önskar vi kunde ta emot fler. Jag märker att den här typen av samlingar ger energi till alla inblandade, och förhoppningsvis inspireras deltagarna så att de tar med sig lite av den energin och den erfarenheten hem till sina klubbar och lag. Kanske söker många av dem till RIG eller NIU, eller så har de ändå fått med sig något hem som hjälper dem i deras utveckling, säger Ulric Svensson.

---

Så här ansöker man till RIG.

Så här ansöker man till NIU.
Skribent: Svensk Volleyboll
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info