Hoppa till sidans innehåll

XPS Volleyboll är här!

29 AUG 2016 18:03
Volleyboll-Sverige, hör upp! Kunskapsbanken och utbildningsverktyget XPS Volleyboll är här. Nu är det dags att lära, inspirera och utveckla.
  • Uppdaterad: 29 AUG 2016 18:35

För ett par veckor sedan släppte volleyboll.se nyheten Riksträningscentrum i Falköping har något stort på gång. Och nu är dagen kommen. I dag släpps XPS Volleyboll!

Kunskapsbanken finns nu tillgänglig för hela Svensk volleyboll via webb och app.
- Jättekul att det äntligen ligger online. Vi hoppas att tränare, ledare och spelare har stor nytta av XPS Volleyboll och använder det flitigt i sin träning, säger Ismo Peltoarvo, verksamhetsledare på Riksträningscentrum.

Kort förklarat utgör XPS Volleyboll en lättillgänglig, digitaliserad övnings- och kunskapsbank för planering, analys och kommunikation inom idrott och träning. Tjänsten är till för alla som är nyfikna att lära sig mer om volleyboll och beachvolley.

Generalsekreterare Bengt Wicksell fortsätter:
- Fantastiskt glädjande! Tidigare var våra tränarkurser nästan det enda sättet att lära sig mer om volleyboll och beachvolley. Nu kan alla tillgodogöra sig kunskapen på ett enklare sätt.

Stor potential

Bakom XPS Volleyboll står Sideline Sports och Riksträningscentrum (RTC), med verksamhetsledare Ismo Peltoarvo i spetsen. Tillsammans med en arbetsgrupp bestående av utbildningsansvarige Jeanette Jonsson, kanslipersonal och ett gäng medlemsföreningar har parterna utvecklat verktyget.

XPS Volleyboll är baserat på XPS Network, ett väletablerat verktyg bland elittränare och atleter världen över. Utvecklingsarbetet har pågått sedan februari 2015. Och nu bär det alltså frukt
- Vi är oerhört stolta att få in Svensk volleyboll som samarbetspartner. Personerna bakom projektet har verkligen förstått djupet, flexibiliteten och de långsiktiga möjligheterna som vår plattform erbjuder. Det ska bli oerhört inspirerade att få möta alla volleybolltränare där ute och få sätta projektet i rullning på riktigt, säger Sideline Sports Sverigechef, Gustav Rosqvist.

XPS Volleyboll erbjuder både färdiga övningar och träningsprogram. Det hela levereras via både text och bild, och i flera fall även filmklipp. Tjänsten innefattar övningar för allt ifrån Kidsvolley och Fyrmanna, hela vägen upp till seniornivå. Dessutom utgör verktyget en plattform för kursmaterial och andra dokument som kopplas till tränar- och domarutbildningar
- Poängen är att man ska kunna göra det här till sin egen kunskapsbank. Tränaren kan plocka smått och gott från det befintliga materialet och dessutom skapa helt nya övningar med hjälp av verktyget. Det går att individualisera hur mycket man vill, både för eget och klubbens bruk, säger Peltoarvo.

”Fortsätter förädla”

Svensk volleyboll har skapat en grund med dokument, övningar och träningsprogram som varje användare kan utveckla efter eget behov och önskemål. Som användare kan du använda befintligt material och få del av automatiska uppdateringar. Du kan också skräddarsy XPS Volleyboll för att passa just din klubb, ditt lag eller dig personligen. Lägg till eller ta bort mappar, övningar, träningsprogram alltefter dina behov. Filma själv eller länka till Youtube-klipp, producera egna dokument eller länka till befintliga internetsidor - enkelt eller avancerat, du bestämmer! 

XPS Volleyboll är alltså inte en färdig produkt. I dess första utförande publiceras vad som hunnits med så här långt. Än så länge finns bara några få beachvolleyövningar och det jobbas för att fylla på med den biten. Och det är där vi hittar XPS största styrka. Innehållet är levande och är enkelt att bygga ut och avancera. Riksträningscentrum (RTC) kommer kunna fylla på med nytt material allt eftersom
- Vi ser fram emot att jobba vidare med XPS.  Vi fortsätter förädla det kontinuerligt, avslutar Ismo.

Under veckan kommer RTC och Sideline Sports jobba med finjustera och rätta till buggar. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få i arbetet. Var god kontakta Ismo Peltoarvo och Gustav Rosqvist om du stöter på eventuella buggar och andra fel.

 


LÄS MER
Framtidens lärande är här - RTC lanserar kunskapsbank
Internationella nytillskott förstärker RIG

Flerfaldig mästartränare ansluter till RIG

RTC utvidgar samspelet

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info