Hoppa till sidans innehåll
Foto: CEV Ettore Guidetti.

Volleyboll: Guidetti har fullföljt sitt uppdrag med landslaget

06 DEC 2021 15:44
Kontraktet med Ettore Guidetti har gått ut.
Uppdraget som förbundskapten är därmed fullföljt och kommer inte förnyas.
"Ettore har överträffat de förväntningar vi hade. Vi är tacksamma för hans arbete med landslaget", säger landslagschef Simon Dahl.
  • Uppdaterad: 06 DEC 2021 15:44

Det svenska landslaget i volleyboll har haft ett enastående 2021 med gruppseger i EM-kvalet i maj och en kvartsfinalplats i EM i augusti.

– Ettore har uppnått sportsliga resultat med det här landslaget som vi inte har upplevt i svensk volleyboll på väldigt många år. Uppdraget att utveckla ett ungt landslag och nå internationella framgångar har uppfyllts och vi är väldigt glada för det engagemang Ettore har haft och det arbete han gjort, säger Dahl.

Guidetti har varit förbundskapten sedan våren 2019. Nu har kontraktet löpt ut. Efter ett utvärderingsarbete och med blicken mot framtiden kommer landslaget och Guidetti nu gå åt olika håll.

– Nu står vi inför att ta nästa steg med det här landslaget och då är förutsättningarna annorlunda. Vi ser att det kommer behövas en ny röst för att utveckla laget vidare, säger Dahl.

Guidettis andra avtal i Sverige, som han har med Riksidrottsgymnasiet i Falköping där han arbetar som instruktör, löper på som tidigare.

Landslagsverksamheten i svensk volleyboll är under stark utveckling. Damlandslaget är, tack vare 5:e-platsen i 2021 års EM, direktkvalificerat för EM 2023. Merparten av spelarna i landslaget är proffs i utlandet. Med övriga elitspelare och unga talanger i Sverige finns nu en möjlighet att bygga upp en långsiktig landslagsplanering.

– Nu vill vi ta nästa steg i landslagsarbetet. Gruppen förändras och förutsättningarna förändras. Nu har vi möjlighet att lyfta blicken och jobba långsiktigt med landslagsverksamheten, både inom volleyboll och beachvolley, säger Dahl.

Arbetet med att rekrytera en ny förbundskapten till damlandslaget börjar omgående.

---

Ettore coachar 1.jpeg
Ettore Guidetti coachade landslaget under EM 2021. Foto: CEV


Skribent: Ulric Svensson
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info