Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Volleybollförbundet stöttar med aktivitetspaket för utomhusträning

09 APR 2020 13:01
Under april kan våra medlemsföreningar söka stöd för aktivitetspaket att använda när ordinarie träningsverksamhet för barn och ungdomar flyttar utomhus till följd av Folkhälsomyndighetens och Riksidrottsförbundets rekommendationer.
  • Uppdaterad: 15 APR 2020 09:50

Uppdatering: Till vår stora glädje upplevde vi ett högt söktryck där samtliga aktivitetspaket tog slut inom loppet av ett dygn. Totalt delas det ut aktivitetspaket till ett värde av 140 000 kronor. Det går inte längre att ansöka om aktivitetspaket.


Tillsammans med samarbetspartnern Base Sport har vi tagit fram två olika paket, anpassade för barngrupper upp till 12 år samt ungdomsgrupper 13-17 år. I paketen finns bollar, koner, en så kallad frekvensstege samt ett portabelt nät som går lika bra att använda i sanden som i parken eller på gräsmattan på bakgården.

Aktivitetspaketen (värde 7 000 kronor) är sökbara under hela april och ansökningar godkänns löpande. Principen är först till kvarn då antalet paket är begränsade. Endast ett paket per förening, och det är föreningarnas träningsgrupper för barn och/eller ungdomar födda 2003 och senare som är målgruppen.

Varför specialstöd för att flytta träningen utomhus?

I tider där många känner oro blir idrotten extra viktig, inte minst för barn och ungdomar. Kompisarna, laget och föreningen skänker trygghet, samtidigt som glädjen som kommer av att röra på sig tillsammans bidrar till en mångsidig och aktiv tillvaro. Folkhälsomyndigheten har gång på gång slagit fast att det är viktigt ur ett hälsoperspektiv att barn och unga fortsätter att röra på sig.

Svenska Volleybollförbundet uppmuntrar därför att träningsverksamheten fortsätter utifrån varje förenings specifika förutsättningar och inom ramen för Folkhälsomyndighetens och Riksidrottsförbundets rekommendationer, som säger att barn- och ungdomsträningar bör hållas utomhus.

Svenska Volleybollförbundet vill stötta medlemsföreningarna i anpassningen av träningsverksamheten till rådande situation. Tack vare Riksidrottsförbundets tillfälliga utvidgning av Projektstöd IF kan vi därför erbjuda våra föreningar möjligheten att söka stöd för aktivitetspaket, som gör det både enklare och roligare att flytta ordinarie träningar utomhus.

Så ansöker du & din förening

Vill din förening ansöka om projektstöd för aktivitetspaket? Börja med att logga in på föreningens Idrottonline-sida och klicka sedan in under fliken Idrottsmedel. I ansökningsformuläret fyller ni i uppgifterna och anger vilket paket ni önskar söka.


Foto: Robert Boman.

LÄNKAR
• Om Projektstöd IF
• Om aktivitetspaket för utomhusträning

NYHETER
• SVBF:s löpande uppdatering om corona
• Beslutade åtgärder
• Rekommendationer till idrotten
• SVBF håller digitalt årsmöte

INFO OM COVID-19
• Riksidrottsförbundets information
• Folkhälsomyndighetens information
• UD:s reseinformation
• Krisinformation.se

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info